Optikai hálózatok és a 3G-s mobiltávközlés kihívásai

forrás Prim Online, 2004. szeptember 15. 18:08
„Fókuszban a gerinchálózat”, illetve „Fókuszban a 3G-s mobiltávközlés” mottókkal, idén már kilencedszer rendezte meg Testing Szemináriumát az Elsinco Kft. A szeptember 14-én és 15-én a budapesti Gundelban megtartott két részes eseményen naponta mintegy 130 résztvevő előtt folytak az előadások.
Az első napon egy asztalhoz ültették, azaz egy előadói fórumra hívták meg azokat a cégeket, amelyek a legfontosabb gerinchálózati teszt- és mérőeszközöket beszállító cégek. Nyolc előadás hangzott el, közöttük az optikai hálózatok legújabb fejleményeiről, a Ciena cég gerinchálózati megoldásairól, a Sagem szélessávú optikai megoldásairól, az Alcatel optikai transzporthálózati jövőképéről, a Kapsch optikai hálózati megoldásairól és a Siemensnek az optikai átviteli hálózatok kihívásairól és megoldásairól alkotott véleményéről.

A második napon szintén újdonsággal rukkolt elő a házigazda Elsinco. Korábban a Testing Szemináriumon egy-egy nap mindig egy-egy mérőműszercsoport volt a téma. Most szakítottak ezzel a hagyománnyal, és nem csupán RF- és mikrohullámú méréstechnikával foglalkoztak, hanem egy új technológia volt fókuszban, a 3G. Ezen a napon további hét előadásra és egy workshop keretében megrendezett bemutató méréssorozatra került sor. Kiemelhető témák voltak ezen a napon: A 3G-s mobiltávközlés és fejlődési lehetőségei, különös tekintettel a 4G-re; a +G-s hálózat telepítésének felgyorsítása és az üzemvitel támogatása; 3G - az átviteles kollégák problémáinak elemzése; 3G-s terminálok és alkalmazások tesztelése.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38