PC-nélküli WiFi-alapú internetes rádió

Milkovits Gábor, 2004. szeptember 15. 20:29
Egy brit cég olyan WiFi-alapú internetes rádió-vevőkészüléket fejlesztett ki, amely számítógép nélkül alkalmas az online rádióadások vételére.
A hordozható eszköz, amely egyelőre csak prototípus formájában létezik, vezeték nélküli szélessávú WiFi hálózaton keresztül automatikusan csatlakozik a világhálóra, majd egy központi szerverről letöltött adatbázis segítségével kevesebb, mint egy perc alatt hallgatható rádióállomások tömegét kínálja a hallgatóknak. A fejlesztő Reciva által "vezeték nélküli internetes rádiónak" (Wireless Internet Radio) elnevezett készülék kijelzőjén először az adók helye, illetve az adások műfaja jelenik meg, majd mikor a hallgató ezek közül már választott, akkor tűnnek elő az adott kritériumoknak megfelelő, választható állomások nevei. Az olyan rádiók esetében, amelyek az interneten nemcsak élő, hanem archív műsorokat is sugároznak, természetesen az utóbbiak közül is választhatunk. A rádió minden olyan adást képes közvetíteni, amelyet Real, Windows Media, mp3, vagy Ogg Vorbis formátumban sugároznak.

A készülék óriási előnye, hogy használata nem igényel sem számítógépet, sem vezetékes internetet, ugyanakkor a hagyományos rádiókészülékeknél jóval több állomás jó minőségű hallgatását teszi lehetővé. A Reciva pozitív visszajelzéseket kapott több rádióállomástól és egyes elektronikai gyártóktól is, a nagyobb cégek viszont egyelőre nagyon reagáltak a termékre. Trevor Goldberg, a Reciva marketingigazgatója szerint sok elektronikai vállalat nem nagyon érti az internetes rádiózás mibenlétét és előnyeit, emellett pedig sokan úgy látják, hogy a szélessávú vezeték nélküli kapcsolat díja túl drágává teszi a készüléket az egyre népszerűbb digitális rádiókhoz képest. A Reciva egyébként saját gyártásban körülbelül 120 fontért tervezi a termék forgalmazását, ám távlati céljuk mindenképpen egy tömeggyártásra szakosodott cég megnyerése, amely jelentősen olcsóbbá teheti a rádiókat.
Kulcsszavak: Wi-Fi rádió onlineszolg

Internet-szolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A DIGI célja, hogy minden előfizetője egységesen 1000 Mbit/s internetelérést kapjon

Hazánkban már közel 1,1 millió háztartásnak áll rendelkezésére a DIGI családi méretű, magas garantált le- és feltöltési sávszélességgel bíró 1000 Mbit/s-os internete. 

2018. április 19. 16:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elsőként Magyarországon - korlátlan nemzetközi hívások EU-s számokra a Vodafone-nál

2018. április 11. 15:03

Több mint 15 százalékkal nőtt a Huawei bevétele 2017-ben

2018. április 5. 11:10

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25
cloudappsportal.com