Elérhető a Novell SUSE Linux Enterprise Server 9

Kovács Attila, 2004. szeptember 24. 15:20
A Novell Magyarország a mai napon sajtótájékoztató keretében mutatta be a SUSE Linux Enterprise Server 9 (SLES9) szerveroperációs rendszer terméket, amely az első olyan vállalati kiszolgáló, amely a 2.6-os verziószámú Linux kernelt használja, és teljesítmény, skálázhatóság, kezelhetőség és biztonság terén tartalmaz továbbfejlesztéseket.
A bejelentéskor az AMD, Computer Associates, Fujitsu-Siemens Computer, HP, IBM, Intel és az Oracle azonnal erős támogatásukról biztosították a legújabb Novell terméket.

A SLES9 főbb további jellemzői:rugalomas és csatlakoztatható I/O ütemezők; skálázhatóság támogatása NPTL-lel, hyperthreadinggel, nem egyenletes memóriakezeléssel (ún. NUMA-támogatással); infiniband révén; többszerveres klaszterezés; hotplug szolgáltatások; a legújabb hardvereszközök támogatása; Linux adatközpont- és Carrier Grade Linux kezdeményezések; átfogó telepítési és frissítési felügyelet ( YaST különböző komponensei, LDAP- és Common Information Model támogatás; ZENworks Linux Managementtel kiegészítve; Common Criteria Evaluation Assurance Level (EAL) 3-as szintű minősítés (később a 4-es szintű); tanúsítványkezelés; titkosított fájlrendszer támogatása; beépített biztonsági funkciók; részletes SDK; külső fejlesztői alkalmazás-támogatás.

Két-, illetve 16-processzoros változatban az SLES9 már kapható, a támogatott hardverek:x86, AMD84, Intel EM64T, Intel Itanium, IBM Power, IBM zSeries, IBM 390. A magyarországi felfutásra vonatkozó kérdésünkre Szittya Tamás ügyvezető azt válaszolta, hogy a termék nyomán éves szinten százszázalékos bevételnövekedést terveznek.

A Novell legnagyobb partnere e téren az Oracle, amely ma bejelentette, hogy 32 processzoros gépkiépítésben 683 ezer tpmC sebességgel világrekordot állított fel adatbázis teljesítményben az SLES9-en. Továbbá a kommersz Linux piacból nem kevesebb, mint 69 százalékkal részesedő Oracle vállalatnál a saját belső alkalmazásokat is Linuxon futtatják.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így működik a gyakorlatban az agilis munkamódszer

Talán ez lehetett az agilis munkamódszer egyik kiindulópontja. De hogyan lehet több emeletnyi embert egy multis környezetben csapattá kovácsolni? Valójában kevés multinak célja, hogy összeültesse a nem egy projekten dolgozókat, hogy létrehozzon egy környezetet, ahol mindenki mindenkivel beszél. Pedig óriási előnyökkel jár, ha így tesz. 

2019. december 10. 12:40

Mobilbank-projekt nyert a WirtschaftsWoche versenyén

A svájci Cler Banknál kialakított okostelefonbank-koncepció érdemelte ki a WirtschaftsWoche német gazdasági hetilap Best of Consulting díját „Stratégia” kategóriában. Ezzel a digitalizációs projekttel a Horváth & Partners - amely Magyarországon IFUA Horváth & Partners néven működik - immár kilencedik alkalommal került be a legjobb német tanácsadó cégek közé.

2019. december 10. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás