A Microsoft kész elfogadni az EU feltételeit

Kiss Ádám Zoltán, 2004. szeptember 27. 22:10
A Microsoft antitröszt-perének vezető képviselője szerint a vállalat hatalmas erőfeszítéseket tett az EU kéréseinek teljesítésére, melyek nagyarányú veszteséget jelentenének a szoftvergyártónak, ám akármi legyen is az egyeztetések után meghozott döntés, készek azt elfogadni.
A Cnet értesülései szerint a vállalat jogi képviseletét vezető Brad Smith kijelentette, hogy bár nem adják be vita nélkül a derekukat, a Microsoft máris dollármilliókat költött az EU trösztellenes szigorításainak bevezetésére, és hajlandóak lesznek elfogadni a tárgyalássorozat végén meghozott végleges EU döntést. A luxemburgi elsőfokú európai bíróságon ezzel alapvető fordulat állhat be a Microsoft EU-politikájában, hiszen kezdetben a cég élesen elutasította az Unió döntését, és hosszadalmas jogi harcot helyezett kilátásba.

Igen valószínű tehát, hogy az Európai Windows operációs rendszerek a Windows Media Player nélkül fognak forgalomba kerülni, és a cég kiad egyes program-protokollokat is. Az EU érvelését megkönnyítette, hogy a Microsoft riválisai bemutatókon vázolták a lehetőségeket, a RealNetworks például a Media Player operációs rendszertől való szétválaszthatóságát bizonyította. Az eredeti döntésben meghatározott, rekordméretű, 497 millió eurós büntetés mértékének változásáról egyelőre még nincsenek információk, igaz, ennek kifizetése sem jelentett volna különösebb gondot a szoftveróriásnak, mely 50 milliárd dollár készpénztartalékkal rendelkezik. Az európai bizottsággal szimpatizáló szakértők szerint azonban továbbra is kérdés marad, hogy a Microsoft a vállalat kötelezettségeket mikor teljesíti, mivel egyes esetekben a késlekedés gyakorlatilag értelmetlenné teheti a büntetést, - írja a Cnet.
Kulcsszavak: Microsoft jog EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így hat a hazai webáruházakra a háború és az infláció

A webáruházak közel fele számolt be forgalomcsökkenésről az idén jelentősen megugró infláció és az orosz-ukrán háború következményeképp. A szereplők már a kereslet visszaesését is érzékelik. A legtöbben a szállítási nehézségeket és az inflációt jelölték meg az idei év legnagyobb problémájának – derül ki a Shoprenter Kft. 15. Nagy Webáruház Felméréséből, amelyben 725 hazai webáruház tulajdonos vett részt.

2022. december 7. 12:41

Az érzékenyítés magasiskolája: Üzleti Etikai Díjjal jutalmazták az Eatont

Rangos szakmai elismerést kapott az Eaton! Az intelligens energiagazdálkodásra specializálódott cég a Multinacionális vállalat kategóriában, közel 70 kandidáló közül érdemelte ki az Üzleti Etikai Díjat. Az Eaton – ahogy méltatásában a zsűri fogalmazott – kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé.

2022. december 7. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55