Novell-IBM-HP: Világrekord ár-teljesítmény

forrás Prim Online, 2004. szeptember 29. 10:20
A Novell SUSE LINUX Enterprise Server 9 terméke és az IBM DB2 Universal Database 8.1 a TPC-C ár-teljesítmény tesztjén világrekordot állított fel HP hardveren.
A Novell SUSE LINUX Enterprise Server 9 terméke új mércét állított fel a TPC-C ár-teljesítmény tesztjén. Az első teljesítménymérésen a Novell SUSE LINUX Enterprise Server 9 és az IBM DB2 Universal Database Express Edition új világrekordot állított fel az ár-teljesítmény kategóriában 1,61 dollár/tpmC (tranzakció per perc) értékkel egy HP ProLiant szerveren. Az eredmény jól mutatja, hogy a SUSE LINUX Enterprise Server a vállalati ügyfelek magas teljesítmény elvárásait költséghatékonyan képes biztosítani.

A TPC-C egy OLTP (online transaction processing - online tranzakciófeldolgozó) teljesítményteszt, melyet a Transaction Processing Performance Council (TPC) fejlesztett ki. A TPC-C teszt szigorú szabványt biztosít a teljesítmény és az ár-teljesítmény mérésére a mért tranzakció per perc (tpmC) és a dollár/tpmC mértékegységekkel.

"Az új világrekord tisztán mutatja a SUSE LINUX Enterprise Server 9 erősségeit - ez a termék a megfelelő választás azon ügyfelek számára, akik kritikus fontosságú környezetben kívánnak jó teljesítményt elérni, és csökkenteni szeretnék költségeiket"
- mondta Markus Rex, a Novell SUSE LINUX üzleti egységének vezérigazgatója. "A DB2 Universal Database és a SUSE LINUX Enterprise Server 9 imponáló ajánlat még azon kis- és középvállalkozások számára is, akik csökkenteni kívánják birtoklási költségeiket, és ki kívánják használni a Linux kivételes stabilitását, teljesítményét és biztonságát."

Teljesítményteszt eredmények:

HP ProLiant ML350T03 (3.06 GHz Intel Xeon* 512 K Cache)
DB2 UDB Express Edition
SUSE LINUX Enterprise Server 9
Mért adatok: 18,661 tpmC*, 1,61 dollár/tpmC
Kulcsszavak: Linux szerver Novell IBM HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

2021. december 14. 15:32