Laptopok a kifutón

forrás Prim Online, 2004. október 2. 13:30
A nemzetközi divattervező, Roland Mouret és az Intel három, korlátozott példányszámú, különlegesen dekoratív külsővel ellátott laptopot mutatott be.

Roland Mouret által az Intel számára tervezett laptopokkülsők egyedi tervezésűek, elsősorban azon nők számára, akiknek egyre fontosabb teret kap életükben a hordozható számítógép - akár a munka, akár a játék terén -, és ezért munkaeszközüket is trendivé és egyedivé szeretnék alakítani.

A Roland Mouret által az Intelnek tervezett "laptopbőröket" könnyen a laptopok tetejéhez lehet erősíteni, de elsősorban az Intel Centrino mobiltechnológiát használó legújabb laptopokhoz fejlesztették ki, hiszen ezen technológiát tartalmazó gépek designja már könnyű és vékony kivitelben készült.

Ezek a laptopborítások Roland Mouret legújabb Cruise kollekciójának mintáit hordozzák, mely ruhadarabok november elején jelennek meg az üzletekben. A Cruise kollekció - amely elsősorban elegáns és könnyű úti ruhákat öleli fel - teljes mértékben kiegészíti az Intel Centrino mobiltechnológiára épített laptopokat, amelyek egyre inkább felértékelődnek az olyan nők szemében, akik számára fontos, hogy állandóan hozzáférhessenek a legújabb információkhoz.

"Azt szerettem volna, ha azoknak a nőknek, akik számára tervezem, egyedibb és személyesebb laptopot alakítsak ki, így akár személyes kötődés is kialakulhat a komputer és a használója között. A legutóbbi Cruise kollekcióm az első, amelyen nyomatot használtam, és tényleg érdekes volt ezt a nyomatot egy teljesen más típusú "modellen" is viszontlátni. Izgalmas volt a laptopot luxuscikké varázsolni" - mondta Roland Mouret.

Mouret az anyagokat úgy választotta ki, hogy összhangban legyenek a laptopok kiviteléhez általában használt szerkezettel, színekkel és anyagokkal. A kivitel központi darabja egy monokróm verzió, amelyet vékony rétegben Swarovski kristályok borítanak be - így keltve csillogó ékszerhatást. Két másik kivitelt kő- és rózsa színekben készítették el, melyet egy vékony fémanyagra nyomtattak, amelyet emellett egy vékony védő filmréteg is bevon.

A laptop külsejének megváltoztatása mellett olyan tervek is születőben vannak, melyek a hordozható és asztali számítógépek képernyőjét varázsolná divatosabbá.

"A nők, akiknek tervezek, mindennapi életünk során folyamatosan a legmodernebb technikai eszközöket használják, többek között a laptopokat - a technika tehát fontos számukra. A designt erősen befolyásolta az 1920-as évek Art Deco időszaka, amikor is a természeti és technológiai motívumok gyakoroltak nagy hatást az elegáns mintákra. Ez teljes mértékben megfelel a mostani "laptopbőr" koncepciónak is" - folytatta Roland Mouret.

"A Roland Mouret laptopkülsőket úgy tervezték, hogy összhangban legyenek az új generációs sikkes, intelligens, Intel Centrino mobil technológiát használó laptopok megjelenésével. Manapság a nők számára is egyre fontosabbá válik a technológia és a mobil életstílus. Az Intel, Roland Mouret-val együttműködve demonstrálni kívánja, hogy a technológia stílusosan és természetesen is megjelenhet a mindennapi életben" - mondta Mark Brailey, az Intel képviselője.

Összesen 350 különböző borítást készítenek majd, melyekhez kizárólag a net-a-porter.com/laptopchic weboldalon lehet hozzájutni. A laptopborításokat úgy tervezték, hogy a legtöbb kis és középméretű laptophoz megfeleljen.

  • Az elmúlt három év során Roland Mouret a nemzetközi divatvilág egyik kiemelkedő alakja lett. Több díjat is nyert, köztük az Elle Style díjkiosztón az 'Év Brit Tervezője" címet; kiérdemelte a Vidal Sassoon Cutting Edge díját, valamint három jelölést is kapott a Lycra Brit Divatdíjátadóján (ami rekordnak számít). Munkáját elismerik, és nagyra becsülik az iparágban, elsősorban eredetiségéért, illetve a nők érzékiségének egyedi megközelítését értékelik.
Kulcsszavak: divat notebook Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05