IBM: keresett üzleti információ egy másodpercen belül

forrás Prim Online, 2004. október 5. 14:01
Az IBM bejelentette az iparág első olyan szoftverének forgalomba hozatalát, amely a keresett üzleti információt egy másodpercen belüli válaszidővel megtalálja annak ellenére, hogy a keresést több millió dokumentumon futtatja végig. Ez azt jelenti, hogy az új keresőrendszert használó vállalat valós idejű üzleti információhoz jut, ennek alapján döntései hatékonyabbak lesznek és a piaci versenyben is jobban helyt tud állni.
A Masala kódnéven futó DB2 Information Integrator szoftver bejelentésével új értelmezést nyer az üzleti intelligencia: ez a maga nemében az egyetlen olyan szoftver, amely „virtuális adatbázisként” használható. Lényege, hogy az ügyfél közvetlen keresést folytathat a legkülönbözőbb, az IBM vagy más termékeivel működtetett információ-forrásokban - például ügyfélszolgálati nyilvántartásban, fotógyűjteményekben, e-mail levelezésben, számadatokat tartalmazó táblázatokban és egyéb formátumú információ-hordozókban - és ugyanúgy azonnal hozzájut az eredményhez, mintha mindez együtt, egy helyen lenne tárolva.

A szoftver ezen túlmenően arra is képes, hogy a különböző adatforrások között valós időben szinkronizálja az információt, és másodpercenként több mint 15 000 tranzakció replikálására képes. Ez nagy segítség például egy internetes kereskedőcégnek, mert lehetővé teszi, hogy az adatokat a különböző helyszínek között szinkronizálva napi 24 órán keresztül működésben tartsa az ügyfélportálokat. A vállalatok egyre nagyobb erőkkel keresik a módját, hogyan szerezhetnének valós idejű betekintést azokba üzleti információkba, amelyekre építeni lehet a vállalat működésének átalakításában. Ennek során három korlátba üköznek: az egyik az információ puszta tömege. A másik az információ típusainak különbözősége és az a tény, hogy a tárolás számos, különböző gyártótól származó adattárban történik. A harmadik akadály, hogy mindezekre az információkra valós időben lenne szükség. Óriási feladat mindezt hozzáférhetővé tenni - és hasznosítani is. Egyes elemzők szerint ma a cégek éves informatikai büdzséjének 40 százaléka az integrációra megy el.

A DB2 Information Integrator az egyetlen szoftver, amely az itt felsorolt nehézségeket veszi célba: a vállalat információs eszközeit egyetlen nézetbe foglalva jeleníti meg, mégpedig az információ eredeti helyéről való elmozdítása nélkül, és ügyfeleitől sem kell megkövetelnie a cégnek, hogy cseréljék más technikára saját információ-forrásaikat.

Egy példa: az alkalmazottak folyamatosan látják mindazokat a tartalomforrásokat - addigi megrendeléseket, e-mail levelezést, webes katalógusokat, faxon elküldött szerződéseket -, melyek segítségével 360-fokos profilt állíthatnak össze az általuk kezelt ügyfelekről. Mindezt kevesebb mint egy másodperc alatt! Manuális módszerekkel órákig, vagy akár napokig is eltartana ez a munka.

Nem véletlen, hogy olyan szervezetek, mint Kína elsőszámú biztosítótársasága, a Taikang Life a DB2 Information Integratort választotta a csoportos kötvények, az egyéni kötvények és a pénzügyi adatbázisok összevont, teljes körű áttekintését nyújtó rendszer létrehozásához. Ennek eredményeként a társaság 90 százalékkal tudta csökkenteni a jelentések készítésére fordított munkaórák számát, a vezetők pedig naprakész áttekintést kapnak mobiltelefonon a vállalat teljesítményéről.
Kulcsszavak: üzletiintelligencia IBM

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új módszerrel javíthatnak az ügyfélélményen a hazai kkv-k

Kevés dolog idegesíti jobban az ügyfeleket, mint amikor hosszan kell várni egy telefonos ügyintéző kapcsolására. Egy új ingyenes virtuális szolgáltatás segít csökkenteni ezt a felesleges és bosszantó időt.

2019. január 16. 11:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53

Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

2019. január 12. 10:47

Új technológiák az online játékgépekhez

2018. december 28. 08:02

123 magyarországi ALDI áruháznál állít üzembe elektromosautó-töltőket az E.ON

2018. december 19. 14:13
cloudappsportal.com