Internet Hungary: Ki a felelős Magyarország informatikai fejlődéséért?

forrás Prim Online, 2004. október 5. 14:40
Ki a felelős Magyarország informatikai fejlődéséért? Többek között erre a kérdésekre kíván választ keresni és adni a Tihanyban 2004. október 12-13-án immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Internet Hungary konferencia. A rendezvény, amelynek fővédnöke Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, az információs társadalom, a tudásalapú gazdaság magyarországi megteremtésén fáradozó szakembereket, politikusokat, üzletembereket és civil szervezeteket hívja össze a szakma legrangosabb eseményére. A konferencián jelen lesz számos magas rangú állami vezető, illetve az IT iparág meghatározó szereplőinek felső vezetése.
A kétnapos esemény célja, hogy közös platformra hozza mindazokat, akik számára fontos az információs társadalom (és az internet) magyarországi kiteljesedése, az informatikai üzletág, s bővebben értelmezve a tudásgazdaság jelentős gazdasági-társadalmi tényezővé válása.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Kóka János gazdasági miniszter, Baráth Etele uniós integrációs tárca nélküli miniszter és Magyar Bálint oktatási miniszter jelenléte és előadása várható a konferencián. A politikai élet képviselői és szakmai előadók mellett külföldről is érkeznek szakértők az eseményre.

Ian Pearson, a British Telecom ismert jövőkutatója előadásában az új fejlesztések technológiai és társadalmi hatásait vizsgálja az iparág egészében, a kormányzatban és a társadalomban.

Urbán László, az Egyesült Államokban élő elismert magyar a Citigroup közgazdászalelnöke előadásában arra keresi a választ, hogy értelmezhető-e sajátos üzleti modellként az informatika.

AZ F-Secure Corporation anti-vírus kutatási vezetője Mikko Hyppönen, nemzetközi hírű vírusvadász a legújabb fenyegetések, a mobilvírusok jövőjét elemzi majd.

A konferencián a további megvitatni kívánt témák felölelik az iparághoz szorosabban vagy tágabb értelemben kapcsolódó szinte minden területet: Milyen érdekek és érdektelenségek alakítják az információs társadalommal összefüggő kormányzati döntéseket? A szabályozási keretek megteremtésén, illetve az e-közigazgatási szolgáltatások mielőbbi bevezetésén túlmutatóan milyen hosszú távú szerepe lehet a kormányzatnak? Ha államtalanítanánk az információs társadalmat, vajon életképes maradhatna-e? Kik, hogyan és milyen elvek mentén építik fel az információs társadalmat? Szabadpiaci versenyt vagy nagyobb szabályozást a politika részéről? Mit jelent a piac nagyobb felelőssége? Készen állnak-e a szereplők a nagyobb felelősségvállalásra az információs társadalom megvalósítása érdekében? Van-e reális esély arra, hogy az információs társadalom kérdése a nagypolitika látókörébe kerüljön, valamint az infrastrukturális fejlesztésekhez, illetve a nagy ellátórendszerek reformjához mérhető figyelmet és hangsúlyt kapjon? Van-e az informatikának és az információs társadalomnak sajátos üzleti modellje, értelmezhető-e önálló, sajátos üzleti törvényszerűségek mentén működő ágazatként az IT?

A plenáris előadások mellett öt szekcióban (on-line reklám, információs társadalom és üzleti szolgáltatások, konvergencia, információs társadalom és média, valamint a "barátságos internet") zajlik majd a konferencia munkája, továbbá sor kerül egy önálló workshopra is ("intelligens település - intelligens ügyintézés a polgármesteri hivatalokban").

A konferencia teljes programja elérhető a www.mediahungaria.hu/internet-program webcímen.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09