Négy miniszter az Internet Hungary konferencián Tihanyban

forrás Prim Online, 2004. október 11. 14:48
Négy miniszter fogadta el a meghívást az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Internet Hungary konferenciára. A holnap kezdődő rendezvényen, amelynek fővédnöke Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, részt vesz, és előadásával hozzájárul továbbá Kóka János gazdasági miniszter, Baráth Etele uniós integrációs tárca nélküli miniszter és Magyar Bálint oktatási miniszter is.
A konferencia az információs társadalom, a tudásalapú gazdaság magyarországi megteremtésén fáradozó szakembereket, politikusokat, üzletembereket és civil szervezeteket hívja össze a szakma legrangosabb eseményére. Célja, hogy közös platformra hozza mindazokat, akik számára fontos az információs társadalom és az internet magyarországi kiteljesedése, az informatikai üzletág, és bővebben értelmezve a tudásgazdaság jelentős gazdasági-társadalmi tényezővé válása.

A politikai élet képviselői és szakmai előadók mellett külföldről is érkeznek szakértők. Ian Pearson, a British Telecom ismert jövőkutatója előadásában az új fejlesztések technológiai és társadalmi hatásait vizsgálja az iparág egészében, a kormányzatban és a társadalomban. Urbán László, az Egyesült Államokban élő, elismert magyar közgazdász előadásában arra keresi a választ, hogy értelmezhető-e sajátos üzleti modellként az informatika. Az F-Secure Corporation anti-vírus kutatási vezetője Mikko Hyppönen, nemzetközi hírű vírusvadász a legújabb fenyegetések, a mobil vírusok jövőjét elemzi majd.

A plenáris előadások mellett öt szekcióban (on-line reklám, információs társadalom és üzleti szolgáltatások, konvergencia, információs társadalom és média, valamint a "barátságos internet") zajlik majd a konferencia munkája, továbbá sor kerül egy önálló workshopra is ("intelligens település - intelligens ügyintézés a polgármesteri hivatalokban").

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Bet365 – két évtizede a sportfogadás szolgálatában

Közel 20 éves a Bet365 brit bukméker oldal, amely a különféle sportfogadásokon felül kaszinós játékokat is kínál a fogadni vágyó felhasználók számára.

2020. január 23. 20:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás