Az LG 2010-re 10 milliárd dolláros bevételt vár Indiából

forrás Prim Online, 2004. október 11. 17:23
Az LG Electronics a közelmúltban ismertette a társaság India 1,1 milliárd lakosát megcélzó növekedési stratégiáit, amelyek révén az indiai piac Kína után a világ második legnagyobb termelési bázisává válhat. A társaság várakozásai szerint 2010-re az Indiából származó bevételek meghaladják majd a 10 milliárd dollárt - ez a 2004-es érték tízszerese. Az LG Electronics október 6-án, a pune-i második gyáregység alapkő-letétele alkalmából sajtókonferencián tárta a nyilvánosság elé az indiai piaccal kapcsolatos elképzeléseit. A három indiai piacot érintő stratégia a következő:
a dél- és nyugat-indiai piacok birtokba vétele a Mumbaihoz - India második legnagyobb városához - közeli új pune-i gyáregység révén, amely kiegészíti a meglévő északi gyár tevékenységét;

egy új, GSM-telefonokat előállító gyártósor felszerelése az új pune-i gyárban, és ennek (a kínai Csingtao városában található gyár után) a második legnagyobb termelőhelyként történő kiaknázása; illetve

a jelenlegi indiai 750 fős kutatás-fejlesztési gárda 1500 főre történő kibővítése 2007-ig a kiemelkedő színvonalú termékek kifejlesztésére irányuló törekvés jegyében, és 2007-re az indiai gyártású termékek 30 százalékának exportálása Ázsiába, Közép-Keletre és Afrikába.


Az LG Electronics második indiai gyártelepe 211 ezer négyzetméter összterületű; a jelenlegi gyártósoron évente 600 ezer tévé és egymillió hűtőgép készül. A cég 2005-re légkondicionálókat, mosógépeket, monitorokat és elektromos sütőket előállító gyártósorokkal egészíti ki a termelést és egy GSM-telefonokat gyártó sort is beállít majd az új pune-i létesítménybe. Az új GSM-telefongyártó sor előreláthatóan évi kétmillió készüléket termelhet; ezt a kapacitást a cég 2010-re globális gyártóközponttá bővítéssel évi 10 millióra növelheti.

A három növekedési stratégiához kapcsolódóan 2007-ig az LG Electronics összesen 150 millió dollárt fordít az indiai létesítmények felállítására és a kutatás-fejlesztés fellendítésére. Ebből 53 millió dollárt költ a pune-i második gyárra, 43 milliót a GSM-gyártósor kialakítására és 54 milliót a kutatás-fejlesztési munkaerő biztosítására és egyéb célokra. E stratégiák révén az LG Electronics Kínát és Indiát kívánja felhasználni elsődleges gyártóhelyként világpiaci jelenlétének növelésére, de a koreai Changwongban és Gumiban működő gyárait is főbb gyártóhelyként használja majd, ezáltal növelve jelenlétét a háztartási eszközök piacán.

Az LG Electronics jelenleg televíziókat, hűtőszekrényeket, légkondicionálókat, mosógépeket és számítógépeket gyárt az India északi részén, Új-Delhi közelében található Noida városában. 1998 óta Bangalore-ban működik egy kutatás-fejlesztési központ is az informatikában rendkívül erős India kiváló kutatási és fejlesztési munkaerő-kínálatának kihasználása érdekében.

Ez év januárjától szeptemberig az LG Electronics csúcspozíciót vívott ki az indiai piacon. Részesedése százalékban a különféle területeken: televíziók: 23,5%, CDMA telefonkészülékek 55%, légkondicionálók 35%, hűtők 26%, mosógépek 30,8%, elektromos sütők 40,9% - a társaság ezáltal 1 milliárd dollárnyi forgalmat könyvelhet el. A vállalat az idei évre 1,3 milliárd dollárnyi forgalmat, és ezzel előretörést vár az indiai háztartási berendezések piacán.
Kulcsszavak: LG Electronics LG +céginfo

Fülhallgató elosztók szerepe a mindennapokban

Bár első hallásra talán felesleges kiegészítőnek tűnhet, de a kifejezetten olcsó megoldás sok esetben hasznos segítség lehet. Ez a kiegészítő eszköz arra alkalmas, hogy egy audio kimenet mással vagy másokkal megosztásra kerüljön. A termék kivitelétől függ, hogy mennyi személlyel osztható meg. Ezen aprócska kiegészítő segítségével is könnyebbek lehetnek bizonyos napok. Baráti kapcsolatok ápolásában, megerősítésében és új ismeretségek szerzésében is segítségedre lehet.

2020. január 19. 20:51

Mozgásérzékelős lámpát használva hatékonyan növelhető a biztonság

Le- és felkapcsolás bármiféle manuális beavatkozás nélkül? Mindez könnyen lehetséges, méghozzá akkor, ha a kültéri világítást sokkal kényelmesebbé varázsló mozgásérzékelős lámpát alkalmazunk.

2020. január 19. 20:45

Mivel tisztítsuk a hátizsákot?

A hátizsák tisztítása egyre nagyobb fejtörést okoz manapság, hiszen ahány anyag, annyi ajánlás. Aki pedig mindent végigolvas, nem is fogja tudni, hogy hol áll a feje. Megpróbáljuk összefoglalni, hogy hogyan tisztítsd otthoni körülmények között a leghatékonyabban a hátizsákodat.

2020. január 19. 20:36

Az optikai tárolók működési elve

Mindannyiunk otthonában megtalálhatóak. Ki többet, ki kevesebbet használja. Mindannyian tudjuk, mi az, mégis, hogy hogyan működik kérdésre kevesen tudnának válaszolni. Ettől természetesen mindannyian hallgatunk zenei CD-t, nézünk a DVD filmet, sőt, már Blu-Ray-t is. De mégis hogyan működnek? Az optikai adattárolók mindegyike használat közben semmilyen károsodásnak, kopásnak nincs kitéve. Így akár évtizedekig is működőképes maradhat.

2020. január 19. 19:55

Digitális transzformáció révén válik hatékonyabbá a logisztika és szállítmányozás

Az Infosys, az újgenerációs digitális szolgáltatások globális vezetője, partnerségre lép a GEFCO-val, az autóipari logisztika európai vezetőjével és a globális multimodális ellátási lánc szakértőjével, annak érdekében, hogy a következő öt évben támogassa a cég digitális átalakítását.

2020. január 19. 15:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás