Közel 100 000 számmal bővül az [origo>play] Zeneáruház kínálata

forrás Prim Online, 2004. október 13. 14:46
Az Axelero Internet, az [origo] kiadója szeptember 29-én megállapodást írt alá a Warner Music Hungary nemzetközi kiadóval, majd október 11-én az EMI Hungary-vel, amely alapján az [origo>play] Zeneáruházában (http://zenearuhaz.origo.hu) elérhetővé válik a két kiadó nemzetközi és hazai repertoárja az Axelero online zeneletöltő szolgáltatásában. A Zeneáruházában jelenleg elérhető körülbelül 5000 szám a két megállapodást követően több mint 100 000-re bővül, és folyamatosan frissül a két kiadó újonnan megjelentetett számaival. Az új tartalomhoz az eddiginél szélesebb körű felhasználói jogokat és egy új fizetési módszert is kínál az Axelero.
A most bejelentett megállapodásnak köszönhetően a májusban elindított [origo>play] Zeneáruház az eddigi 20 kis és közepes méretű hazai kiadó közel 5000, jellemzően hazai zeneszámból álló kínálatát szélesíti sokszorosára, egy újabb lépést téve a valódi szélessávú tartalmat nyújtó második generációs internet felé.

A zenerajongók a Warner Music és az EMI kiadásában megjelent, illetve a jövőben megjelenő számokat novembertől vásárolhatják meg az [origo>play] Zeneáruházában, a már megszokott módon. Az áruházban teljes albumok és számok is vásárolhatók, amelyek mindegyikébe ingyenesen bele is lehet hallgatni, valamint stílus, előadó, album vagy számcím alapján lehet válogatni. A kiválasztott zenét jelenleg két fizetési mód igénybevételével lehet megvásárolni, az egyik a bankkártyás fizetés, a másik az emeltdíjas SMS. Az Axelero emellett a kibővített tartalom bevezetésével párhuzamosan tervezi az Axelero számlás fizetési megoldás, valamint egy újabb mobiltelefonos micropayment fizetési megoldás elindítását is.

Bankkártyás fizetés esetén egy teljes album ára bruttó 3500 Ft, egy önálló szám pedig 350 Ft-ba kerül. Ez alól kivételt képeznek egyes magyar tartalmak, amelyek árazása megegyezik majd a zeneáruházban eddig is jelenlévő tartalmak áraival (250 Ft/zeneszám, 2500 Ft/album). Ez az árszínvonal bizonyos szempontból kedvezőbb is a hasonló nemzetközi szolgáltatások árszínvonalánál, hiszen Európában a legfrissebb slágerlistán szereplő dalok ára a két eurót (kb. 500 Ft) is elérheti. Az emeltdíjas SMS-sel vásárolt zeneszámok árai a mobilszolgáltatók tarifái miatt továbbra is magasabbak lesznek. A számlás fizetési megoldást azok vehetik igénybe, akik előfizetői viszonyban állnak az Axeleróval bármilyen szolgáltatás kapcsán. Ebben az esetben a vásárlás összege a havi számlán jelenik meg. E fizetési móddal várhatóan sokan fognak élni, hiszen az Axelero Internet az [origo]-n keresztül a hazai internetezők közel háromnegyedét (73%-át) éri el, és emellett közvetlen havi számlakapcsolattal rendelkezik a hazai internetező háztartások közel 40%-val, továbbá a szélessávú kapcsolattal ellátott háztartások szintén 40%-val.

A hazai internetezők online fizetéssel szembeni tartózkodásának egyik legfőbb oka a fizetés biztonságával kapcsolatos aggodalom. Ennek ellensúlyozására hozta létre már korábban az Axelero Internet az [origo] Kassza szolgáltatást, amely egy jól áttekinthető, egyszerű, és a felhasználók egyéni preferenciáihoz alkalmazkodóan több fizetési megoldást felkínáló biztonságos fizetési felület.

Az [origo>play] Zeneáruház a Microsoft Corporation Digital Rights Management rendszerével működik, így a számok Windows Media Audio (wma) formátumban tölthetők le, amely az MP3-nál jobb minőséget biztosít. A letöltött zenefájlok digitális tartalomvédelme megakadályozza, hogy a számok ellenőrizhetetlen módon terjedjenek az interneten. A megoldás szabályozza, hogy hány számítógépen (saját PC és egy laptop) hallgathatók a számok, és hányszor írhatóak ki audio CD-re. Az új tartalmak esetében a felhasználási jogok lényegében néhány fontos tekintetben kedvezőbbek az eddig nyújtott tartalmakénál. Az EMI tartalmai a korábbi 2 helyett 3, a Warner Music tartalmai 7 CD-re írást tesznek lehetővé.
Kulcsszavak: zene onlineszolg Origo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05