Tartalomalkotók legjobb megoldásai - DAT 2004 konferencia

forrás Prim Online, 2004. október 13. 14:51
A Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) 14. alkalommal rendezi meg a DAT Konferenciát idén a Tartalomalkotók legjobb megoldásai - best practice címmel a MATÁV Székház Tölösi Péter Konferenciaközpontban 2004. november 8-án és 9-én.
A tartalomipar fejlesztését 2004. évben a korábbiakhoz képest jelentős mértékű fejlesztési forrással támogatja az Európai Unió 6. K+F Keretprogramja és az eContent, valamint a Nemzeti Fejlesztési Program Operatív Programjai. A DAT 2004. konferencia ezen programok keretében megvalósuló kiváló tartalomipari projektek (best practice) bemutatását tűzte ki céljául, ezzel elősegítve a legjobb megoldások terjesztését és a fejlődési irányok kijelölését.

AZ EU- csatlakozást követően a hazai tartalomfejlesztésben is egyre nagyobb jelentőséggel bír a kutatás-fejlesztés. A K+F projektek során létrejövő innovációk, szolgáltatások és technológiai megoldások hozzájárulnak a tartalomalkotók jobb versenyképességéhez, nemzetközi elismertségéhez és a hazai best practice elterjedéséhez.

A DAT 2004. konferencián kiemelt helyet kap az új digitális jogkezelési technológiák (DRM), irányelvek bemutatása és megvitatása, valamint a vállalatok egymás közötti párbeszéde, a piacépítés és konzorcium-szervezés. Emellett a Magyar Tartalomipari Szövetség a konferencia tapasztalatai alapján elő kívánja segíteni a kormányzat előkészítő munkáját a Nemzeti Fejlesztési Terv 2007-2013 közötti időtávjára vonatkozó fejlesztési tervek, irányelvek összeállításában, a tartalomipart érintő lényeges pontok beillesztésében.

A november 8-i program plenáris üléssel kezdődik, amelyet Szlankó János, a KFKI elnöke valamint Straub Elek, a MATÁV elnök vezérigazgatója nyit meg. A Tudásgazdaság és a tartalom címmel Dr. Bakonyi Péter az Informatikai és Hírközlési Minisztérium helyettes államtitkára, majd Tartalomipar a Nemzeti fejlesztési Tervben címmel Veress József MEH főtanácsadó, végül Peter Bruck ICNM (Ausztria) elnöke tartanak előadást. Ezután Az állam, a vállalkozói és a civil szféra együttműködése címmel kerekasztal beszélgetés veszi kezdetét.

A délutáni programban 14 órától 17 óráig szekcióülések szerepelnek a következő témakörökben: A barátságos Internet, eTurizmus, illetve eEgészség. 17 és 19 óra között tartalomipari kerekasztal megbeszélésre kerül sor Dombi Gábor vezetésével. 19-órától pedig az eFestival 2004 Gála kezdődik, ahol a legjobb hazai tartalomipari gyakorlatot bemutató nyertes pályaművek bemutatása és a díjak átadása történik.

A november 9-i program ugyancsak szekcióülésekből áll, ahol délelőtt a Digitális Jogkezelés, eKultúra - könyvtár és A tartalom és a K+F témaköre, délután a Patent Mentoring Workshop - Pályázói Akadémia, eKultúra - NDA, eKormányzat kerül napirendre.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05