Az Adobe a dinamikus tartalomkiadás meghonosítását szorgalmazza

forrás Prim Online, 2004. október 13. 18:10
Az Adobe bejelentette a VDP Resource Center-t (www.adobe.com/vdp), a kreatív szakemberek, marketing részlegek és nyomdai szolgáltatók információs forrását, amely a dinamikus tartalomkiadó (Variable Data Publishing, VDP) megoldások meghonosítását és megvalósítását teszi lehetővé.
A VDP a személyre szóló anyagok készítését automatizálja azáltal, hogy egy sablonoldal statikus tartalmát összefésüli egy digitális adatbázisból átemelt adatokkal. Az Adobe InDesign CS-hez hasonló szoftverekkel a kreatív szakemberek és marketingesek így egy-egy címzettnek megfelelően konkrét szöveggel, szín- és képanyaggal rendelkező egyedi dokumentumokat készíthetnek. A VDP újabb bevételi forrással szolgálhat a nyomdák számára, a marketingesek pedig jobban személyre szabott kampányokat rendezhetnek, amelyek magasabb válaszolási arányt érnek el, jobb beruházás megtérülést biztosítanak, és szorosabbra fűzik az ügyfélkapcsolatokat.

A VDP Resource Center olyan technológiákat és termékcsaládokat mutat be, illetve információs anyagokkal szolgál, amelyek a direkt marketing, az értékesítés előkészítés és a hűségkampányok gyors és egyszerű megszervezésében segítik a kreatív szakembereket és a nyomdai szolgáltatókat. A vásárlók a Resource Center honlapról közvetlenül ingyenesen kipróbálható szoftvereket tölthetnek le, illetve megvásárolhatják az Adobe független szoftverfejlesztő (ISV) partnereinek az Adobe Creative Suite-tal kompatibilis VDP beépülő modul megoldásait.

Az Adobe Creative Suite-hoz a szoftverfejlesztőktől és digitális kiviteli rendszer szállítóktól számos VDP tervező és kiadó eszközt lehet beépülő modulként beszerezni. Az XMPie, a Datalogics, a Creo, az Em Software és a Sansui mind a legváltozatosabb igényeket is kielégítő VDP munkafolyamat megoldásokat kínál. Az XMPie új uDirect™ Adobe InDesign CS beépülő moduljával például a szakemberek közvetlenül a munkaállomásukról képesek VDP fájlokat tervezni, megtekinteni és számos kiviteli eszközre kivinni. A Datalogics DL Formatter® DL-100™ termékével az Adobe Acrobat felhasználók bármely tervező eszközzel elkészített sablont közvetlenül az Acrobatból egészíthetik ki dinamikus elemekkel és mondanivalóval.
Kulcsszavak: marketing Adobe

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09