A magyarok csaknem 1 milliárd dollár értékben vásároltak Visa kártyával

A hitelkártyás vásárlások volumene 32%-kal nőtt

forrás Prim Online, 2004. október 23. 11:01
A Visa International minden kulcsfontosságú területen - a hitelkártyák számát, a kereskedelmi tranzakciókat és az értékesítés volumenét illetően - növekedésről számolt be. Az eredmények, melyek alátámasztják, hogy egyre többen választják az elektronikus fizetés kényelmét, azt mutatják, hogy a 2004 júniusáig terjedő pénzügyi évben csaknem 1 milliárd dollárnyi magyarországi megtakarítás a bankrendszerben maradt, ami hitelek formájában hozzájárult a gazdasági növekedéshez.
"A magyarok vásárlási szokásai modernizálódnak: egyre többen látják be, hogy nem szükséges készpénzt kivenniük az ATM-ből, sokkal egyszerűbb, ha a Visa kártyájukkal fizetnek"  - fejtette ki Radu Obreja, a magyarországi Visa Europe ügyfélkapcsolati igazgatója.

A Visa egyik legdinamikusabban növekvő területe a bankkártyaüzletág. A 2004. június 30-án lezárult pénzügyi év során a bankkártyaeladások volumene elérte a 150 millió dollárt (121,7 millió euró/30 milliárd Ft). Ez 32%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és azt bizonyítja, hogy egyre több magyar fedezi fel a Visa termékek előnyeit - a kamatmentes időszakokat, a későbbi számlakiegyenlítés lehetőségét s a nagyobb rugalmasságot a pénzügyek kezelése terén. Magyarországon 141 897 Visa hitelkártyát bocsátottak ki június 30-ig, ami egyrészt 22%-os növekedést jelent az előző évhez képest, másrészt pedig azt is bizonyítja, hogy a magyarországi fizetési kártyák piaca folyamatosan növekszik.


A magyarok a Visa kártyát biztonságos és kényelmes fizetési eszköznek tartják. Kártyájukat egyre gyakrabban használják fizetésre: több mint 25 millió tranzakciót bonyolítottak le 0,9964 milliárd dollár (0,808 milliárd euró/200 millió Ft) értékben, ami az előző évhez képest 26,3%-os, valamint 36%-os növekedést jelent. Június végén 2 291 110 Visa kártya volt forgalomban Magyarországon, és ez a szám folyamatosan növekszik.

A Visa kártya-elfogadóhelyek egyre kiterjedtebb hálózata hozzájárul a fizetési kártyák növekvő népszerűségéhez. Magyarországon a kártyabirtokosok mintegy 20 000 kereskedelmi egységben használhatják Visa kártyájukat, s 2726 ATM-en keresztül vehetnek fel készpénzt. A Visa Electron kártya-elfogadóhelyek száma 13,4%-kal nőtt.

A Visa hálózata több mint 150 országban áll rendelkezésre, a Visa kártyabirtokosok pedig a világ 810 000 ATM-ét használhatják.

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

A jövőben robotok is vizsgálhatják a tőzsdei cégek teljesítményét

Azon vállalkozásoknak, amelyek részvényeivel a tőzsdén kereskednek, 2020. január 1-től éves beszámolójukat ember és mesterséges intelligencia (AI) által egyaránt olvasható formában kell közzétenniük. Az uniós előírásnak köszönhetően könnyebb lesz elérni és összehasonlítani a vállalkozások adatait és egyszerűbb lesz azok elemzése is. A bárki által szabadon hozzáférhető adatok miatt a tőzsdei cégek gazdálkodása  a jelenleginél átláthatóbb lesz, ami növeli a befektetők bizalmát. A változásokra azonban az érintetteknek nem árt alaposan felkészülni.

2019. szeptember 16. 11:21

Első helyen a Kingston a DRAM gyártók TOP10-es listáján

A TrendForce piackutató cég divíziójaként működő DRAMeXchange nemrég hozta nyilvánosságra top 10-es listáját 2018 legmeghatározóbb DRAM-szállítóiról, amelyen a Kingston Technology az első helyen szerepel 72,17 százalékos piaci részesedéssel. A vállalat így már 16. éve áll a rangsor élén. 

2019. szeptember 16. 10:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás