A Sun Microsystems kormányzati iForce megoldásközpontot nyitott partnereivel

forrás Prim Online, 2004. október 27. 09:54
A Sun Microsystems vezető szoftveres, szolgáltatási és megoldásszállító cégekkel közösen Washington mellett megnyitotta első kormányzati iForce megoldásközpontját. Az új központ a közszféra és a kereskedelmi ágazat számára is lehetőséget nyújt az üzleti folyamatok, alkalmazások és információk előzetes tesztelésére és integrálására éles környezetben. Az együttműködéssel a Sun és az iForce partnerek segítséget nyújthatnak a kormányzati és kereskedelmi szervezeteknek a fejlesztések felgyorsításához és az informatikai befektetések még gyorsabb megtérüléséhez.
Egy-egy rendszer implementációját megelőzően a kormányzati ügyfelei speciális informatikai környezetekhez igazíthatják az általuk választott megoldásokat. A központban mód van többgyártós környezet létrehozására a kormányzati szervezetek által használható rendszerek és konfigurációk összeállításához. Az új központban bemutatásra kerülő megoldások között megtalálható az AC Technology biometriai, és a DeepNines, Inc. hálózati támadásokat megelőző rendszere, a General Dynamics megbízható hálózati környezete, valamint a Sun biztonságos hálózati elérési platformjának (Secure Network Access Platform) teljes referencia-implementációja. Ez a megoldás rendkívül biztonságos együttműködést tesz lehetővé a világ kormányzati szervezetei és titkosszolgálatai között. A közel valós időben működő dinamikus platform több párhuzamos hálózat egyidejű, szerep alapú elérését teszi lehetővé a Sun megbízható Solaris operációs rendszere és a Sun Ray ultravékony kliens kombinálásával.

Jelenleg több mint 65 iForce megoldásközpont működik világszerte, és biztosít aktív részvételt nyújtó, személyes segítséget az intelligens szolgáltatások megtervezéséhez, fejlesztéséhez és bevezetéséhez. A központok lehetőséget adnak arra, hogy a vásárlók saját preferenciáik alapján együttműködhessenek a műszaki és szolgáltató cégekkel és kiválaszthassák az általuk preferált platformokat anélkül, hogy egy-egy adott gyártóhoz kellene kötniük magukat. A most megnyitott kormányzati iForce megoldásközpont a Sun által tervezett 11 ágazati központ közül az első. A Sun Microsystems Federal, Inc. főhadiszállásán található központ Washington DC-n valamivel kívül, a virginiai McLeanben található.
Kulcsszavak: e-government központ Sun

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

2022. október 13. 12:55

Érik a forradalom az alkalmazásfejlesztésben

Az IT-szektorban tomboló munkaerőhiány nem új keletű probléma: miközben jelenleg az USA-ban közel 1 millió betöltetlen pozíció van a területen, a hazai GDP csaknem 20%-át adó digitális gazdaság a kivándorlással, a kisadózó vállalkozásokat érintő szigorításokkal és az alapfokú oktatás kapcsolódó hiányosságaival küzd. Mindezt tetézi a járvány alatt pánikszerűen felpörgő digitalizációs igény, hiszen nagyságrendileg ötször több megrendelés érkezik manapság a fejlesztő cégekhez. 

2022. október 4. 17:08

Félárú utazási kedvezmény a HVG Állásbörzére érkezőknek

A MÁV-Volán-csoport saját standdal és online is várja az érdeklődőket a HVG Állásbörzén, amit 2022. október 5-én és 6-án rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményre utazóknak a MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapestre, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, továbbá Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya-felső és Zugló állomásra. 

2022. október 4. 15:33

Véget ért a XII. Nemzetközi Média- és Internetkonferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szeptember 26-án és 27-én 12. alkalommal rendezte meg „A média és az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciáját, a Magyar Tudományos Akadémián. A két nap alatt 32 szakember tartott előadást aktuális témákról, egyebek mellett az álhírekről, a social media platformokról, az illegális tartalmakról, a deepfake-jelenségről és persze a média jövőjéről. Kerekasztal-beszélgetést is szerveztünk, ahová etikus hackereket hívtunk meg. 

2022. szeptember 28. 15:21

Rövid képzési programokat is kínál hallgatóinak a Széchenyi István Egyetem

Egyedülálló lehetőségként már rövid, akár egyhetes külföldi utazással járó kurzusokat is kínál hallgatói számára a győri Széchenyi István Egyetem, amelyeken a pályázók rugalmasan és könnyen bővíthetik szakmai tapasztalataikat, nemzetközi kapcsolataikat, idegennyelv-tudásukat. Érdemes jelentkezni – ajánlják az újdonságot azok a széchenyisek, akik már részt vettek valamelyik programon. 

2022. augusztus 28. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46