Az Intel új platformot mutatott be a játékosok számára

forrás Prim Online, 2004. november 2. 17:26
Újabb nagyteljesítményű termékeket mutatott be az Intel Corporation azok az extrém játékosok és a médiarajongók számára, akik számítógépeik teljesítményét szeretnék növelni. A Hyper-Threading technológiát támogató Intel Pentium 4 Extreme Edition, illetve a gyors rendszerbusz, az új Intel 925XE Express lapkakészlettel együtt alkotják az új platform alapját.
Az új Intel 925XE Express lapkakészlet platform a népszerű és gyorsan terjedő, idén bemutatott 915/925X Express chipset-család tagja. Az új 1066 MHz-es rendszerbusz - a CPU és a rendszermemória között legfontosabb adatútvonal - magasabb szintű teljesítményt nyújt a legújabb játékok és azon médiaeszközök számára, melyek extra "lóerőt" igényelnek. A maximálisan 33 százalékos - CPU és a rendszermemória közötti - adatátviteli teljesítménnyel (a 800 MHz-es rendszerbuszt használó rendszerekhez hasonlítva), a 1066 MHz-es rendszerbusz gyorsabb kereteket engedélyez a játékokhoz, illetve videós módosításokhoz. Ezáltal folyamatos és realisztikus 3D játékok, valamint hibamentes videók vetíthetők a számítógépen. A 925XE Express chipset-család emellett olyan képességekkel is bír, melyeket a 915/925X Express lapkakészletek mutattak be, többek között az Intel High Definition Audio, a gyors DDR2-es memória, vagy a PCI Express.

Új, extrém teljesítményszintek

A 3,46 GHz-es Pentium 4 EE processzor nagyobb teljesítmény biztosít, a 2 Mbyte-os harmadszintű gyorsítótár és a HT-technológia által. Egyetlen HT-technológiát támogató Intel processzor az újabb operációs rendszerekben, illetve alkalmazásokban két virtuális processzorként mutatkozik meg. A processzor egyidőben képes két különböző feladat elvégzésére, olyan források használatával, melyek egyébként tétlenségre lennének ítélve, így több munka végezhető el, ugyanannyi idő alatt. A teljesítményszint emelkedése elérheti akár a 25 százalékot is, ha a komputerrendszer HT-technológiát támogató Intel processzorral, és ennek megfelelő lapkakészlettel, BIOS-szal, operációs rendszerrel, illetve alkalmazásszoftverrel működik.

Jelenleg már több mint 60 millió, HT-technológiát támogató Intel processzort került eladásra, és egyre többen választják, hiszen a továbbfejlődött válaszidő egyre fontosabb a többszörös alkalmazások futtatásakor. Egy példa: a játékosok gyakran chatelnek, miközben játszanak, vagy a legtöbb médiarajongó tipikusan egyszerre több audio- és videoadatfolyamatot kezelnek. A 925XE Express lapkakészlet emellett továbbfejlesztett memóriaidőzítést valósít meg a 915 Express lapkakészlettel összehasonlítva, amely által a felhasználók még nagyobb teljesítményt érhetnek el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38