Az Explorer új rését kihasználó kód terjed a neten

Milkovits Gábor, 2004. november 4. 20:04
Szakértők arra figyelmeztetik a felhasználókat, hogy egy a Microsoft Internet Explorer nemrégiben felfedezett biztonsági rését kihasználó szoftverkód terjed a világhálón.
A probléma azért veszélyes, mert a nyilvános levelezőlistákon terjedő kód segítségével bárki viszonylag könnyedén támadást hajthat végre a hiba által érintett számítógépek ellen. Egy ilyen támadás révén a hacker a puffermemória túltelítettségét és ezáltal a rendszer megbénulását idézheti elő, majd pedig saját vírusprogramját futtathatja az adott gépen. A dán Secunia szoftverbiztonsági cég által az ügyben kiadott közlemény szerint a legújabb frissítésekkel ellátott Windows XP Service Pack 1 és Windows 2000 operációs rendszerű PC-ken futó Internet Explorer 6.0 böngészőprogram sebezhető, míg a Service Pack 2 rendszerű gépek védettek egy esetleges ilyen támadással szemben. A US-CERT emellett közölte, hogy az IE-n kívül más ActiveX vezérlőt használó programok, így az Outlook, az Outlook Express, az AOL és a Lotus Notes is veszélyeztetettek lehetnek.

A Microsoft egyelőre nem bocsátott ki javítást az említett biztonsági réshez, egyes szakértők szerint pedig nem is nagyon fog sietni vele, mivel a hiba csak még inkább a biztonságos Service Pack 2 szervizcsomag letöltésére ösztönözheti a még ingadozó felhasználókat.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50