Mellőzhető a blokk aláírása a Visa új chip-kártyájával

forrás Prim Online, 2004. november 7. 19:28
A Visa Europe a Cartes 2004 elnevezésű kiállításon és konferencián bemutatta egy EMV-chippel rendelkező Visa Mini Chip-kártya kibocsátásáról szóló legújabb tervét. A kártyát kizárólag Visa kártyaként adják ki együttműködésben az európai pénzügyi tagintézményekkel.
Az új innovatív Visa Mini Chip-kártya nagyobb kényelmet, többféle fizetési lehetőséget és nagyobb biztonságot biztosít a Visa leendő és már meglévő ügyfelei számára. Amellett, hogy a kártya rendelkezik a szabványos biztonsági tulajdonságokkal (mágnescsík, aláírási panel és három számjegyű biztonsági kód), a Visa Mini Chip-kártya EMV chippel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a kártyatulajdonosok egy négyjegyű PIN segítségével fizethetnek, nincs szükség a fizetési blokk aláírására.

A Visa Mini Chip kártyát egy további perforációs lyukkal látták el az egyik sarkán, mely által megszűnik a kártya tárcához kötöttsége. Egyedi tervezése lehetővé teszi, hogy a tulajdonosa felfűzze kulcstartójára vagy egy pántra, ami könnyebbé és kényelmesebbé teszi a használatát. A kártyatulajdonosok bárhova magukkal vihetik a kártyát: szórakozni, a strandra, bevásárló körútra vagy éppen az edzőterembe. A Visa Mini Chip kártyát hitelkártyaként, bankkártyaként vagy előre fizetett platformként adhatják ki, a Visa Member bankoknak pedig megvan az a szabadságuk, hogy bármilyen Visa terméket Visa Mini Chip-kártya formájában bocsássanak ki, mint például a Visa Classic, Visa Gold vagy a Visa Electron termékeket.

Sokoldalúságának és hordozható mivoltának köszönhetően a Visa Mini Chip kártyát a kártyatulajdonos mindennapi igényeinek megfelelően lehet alakítani. Például a Visa tagbankok felajánlhatják a Visa Mini Chip kártyát meglévő kártyatulajdonosaik családtagjai számára. Mivel a kártyát előzetesen fel lehet tölteni pénzzel, amely így kiváló módja például a zsebpénz kiosztásának, és hogy a gyermek megtanulja a pénz hatékony beosztását. Egy másik jó tulajdonsága a Visa Mini Chip kártyának, hogy segít a kártyatulajdonosnak menedzselni és szegmentálni a kiadásait. A standard méretű kártyát nagy értékű kifizetésekhez lehet használni, például nyaralás befizetése, a Visa Mini Chip kártyát pedig kisebb értékű hétköznapi vásárlások során, például egy újság vagy kávé megvásárlásakor. A Visa Mini Chip-kártya feltöltőkártyás változata akár ajándéktárgyként is szolgálhat barátoknak, családtagoknak, amelynek keretét tetszésük szerint költhetik el. Amennyiben a keretet felhasználták, a kártyát el lehet dobni, vagy újra fel lehet tölteni.

Kompakt és innovatív méretéből adódóan a Visa Mini Chip kártya nem használható olyan hagyományos elfogadó helyen, mint az ATM. A Visa tagbankoknak lehetőségük van kísérőkártya formájában kibocsátani a terméket egy szabványos méretű Visa kártya mellé, a kártya felhasználhatósági paramétereiről, pedig értesíteniük kell a kártyatulajdonosokat.
Kulcsszavak: bank card bankkártya Visa

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás