Mellőzhető a blokk aláírása a Visa új chip-kártyájával

forrás Prim Online, 2004. november 7. 19:28
A Visa Europe a Cartes 2004 elnevezésű kiállításon és konferencián bemutatta egy EMV-chippel rendelkező Visa Mini Chip-kártya kibocsátásáról szóló legújabb tervét. A kártyát kizárólag Visa kártyaként adják ki együttműködésben az európai pénzügyi tagintézményekkel.
Az új innovatív Visa Mini Chip-kártya nagyobb kényelmet, többféle fizetési lehetőséget és nagyobb biztonságot biztosít a Visa leendő és már meglévő ügyfelei számára. Amellett, hogy a kártya rendelkezik a szabványos biztonsági tulajdonságokkal (mágnescsík, aláírási panel és három számjegyű biztonsági kód), a Visa Mini Chip-kártya EMV chippel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a kártyatulajdonosok egy négyjegyű PIN segítségével fizethetnek, nincs szükség a fizetési blokk aláírására.

A Visa Mini Chip kártyát egy további perforációs lyukkal látták el az egyik sarkán, mely által megszűnik a kártya tárcához kötöttsége. Egyedi tervezése lehetővé teszi, hogy a tulajdonosa felfűzze kulcstartójára vagy egy pántra, ami könnyebbé és kényelmesebbé teszi a használatát. A kártyatulajdonosok bárhova magukkal vihetik a kártyát: szórakozni, a strandra, bevásárló körútra vagy éppen az edzőterembe. A Visa Mini Chip kártyát hitelkártyaként, bankkártyaként vagy előre fizetett platformként adhatják ki, a Visa Member bankoknak pedig megvan az a szabadságuk, hogy bármilyen Visa terméket Visa Mini Chip-kártya formájában bocsássanak ki, mint például a Visa Classic, Visa Gold vagy a Visa Electron termékeket.

Sokoldalúságának és hordozható mivoltának köszönhetően a Visa Mini Chip kártyát a kártyatulajdonos mindennapi igényeinek megfelelően lehet alakítani. Például a Visa tagbankok felajánlhatják a Visa Mini Chip kártyát meglévő kártyatulajdonosaik családtagjai számára. Mivel a kártyát előzetesen fel lehet tölteni pénzzel, amely így kiváló módja például a zsebpénz kiosztásának, és hogy a gyermek megtanulja a pénz hatékony beosztását. Egy másik jó tulajdonsága a Visa Mini Chip kártyának, hogy segít a kártyatulajdonosnak menedzselni és szegmentálni a kiadásait. A standard méretű kártyát nagy értékű kifizetésekhez lehet használni, például nyaralás befizetése, a Visa Mini Chip kártyát pedig kisebb értékű hétköznapi vásárlások során, például egy újság vagy kávé megvásárlásakor. A Visa Mini Chip-kártya feltöltőkártyás változata akár ajándéktárgyként is szolgálhat barátoknak, családtagoknak, amelynek keretét tetszésük szerint költhetik el. Amennyiben a keretet felhasználták, a kártyát el lehet dobni, vagy újra fel lehet tölteni.

Kompakt és innovatív méretéből adódóan a Visa Mini Chip kártya nem használható olyan hagyományos elfogadó helyen, mint az ATM. A Visa tagbankoknak lehetőségük van kísérőkártya formájában kibocsátani a terméket egy szabványos méretű Visa kártya mellé, a kártya felhasználhatósági paramétereiről, pedig értesíteniük kell a kártyatulajdonosokat.
Kulcsszavak: bank card bankkártya Visa

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

140 rászoruló gyerek iskolakezdési támogatása

Óriási sikerrel zárult a STRAND Fesztivál jótékonysági akciója. A szervező VOLT Produkció arra kérte a STRAND Fesztiválra érkező fellépőket – hazaiakat és külföldieket egyaránt – hogy dedikáljanak egy-egy aranyhalat, a szervezők pedig minden egyes aláírt aranyhal után egy-egy rászoruló gyerek iskolakezdését támogatják 10-10.000 forinttal az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A jótékonysági akció minden elképzelést felülmúlt, hiszen 1.400.000 forintot sikerült összegyűjteniük, amivel 140 rászoruló gyerek iskolakezdését tudták támogatni.

2019. szeptember 8. 09:52

Kütyüs kikapcsolódások Budapesten

Budapest látnivalóit nem csak turistaként érdemes felfedezni, de a legújabb technológiai újításoknak hála, akár még helyiként is megérheti újra felkeresni a főváros ikonikus helyszíneit. Összegyűjtöttünk öt szuper programot, amit geekként is érdemes végigjárni, ha egy kis „kütyübolond” kikapcsolódásra vágyunk, vagy az ide látogató külföldi ismerőseinket szeretnénk lenyűgözni.
 

2019. szeptember 7. 15:08

A legjobb online kaszinóbónusz kiválasztása

A szerencsejáték Magyarországon ugyanolyan elterjedt, mint a világ bármely más részén, tehát nem meglepő, hogy sok olyan online kaszinóval találkozunk, mint a NoviCasino.com. Ennek köszönhetően az utóbbi években sok szerencsejátékkal foglalkozó cég elindította a játékosoknak szánt weboldalát.

2019. szeptember 2. 18:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás