Mellőzhető a blokk aláírása a Visa új chip-kártyájával

forrás Prim Online, 2004. november 7. 19:28
A Visa Europe a Cartes 2004 elnevezésű kiállításon és konferencián bemutatta egy EMV-chippel rendelkező Visa Mini Chip-kártya kibocsátásáról szóló legújabb tervét. A kártyát kizárólag Visa kártyaként adják ki együttműködésben az európai pénzügyi tagintézményekkel.
Az új innovatív Visa Mini Chip-kártya nagyobb kényelmet, többféle fizetési lehetőséget és nagyobb biztonságot biztosít a Visa leendő és már meglévő ügyfelei számára. Amellett, hogy a kártya rendelkezik a szabványos biztonsági tulajdonságokkal (mágnescsík, aláírási panel és három számjegyű biztonsági kód), a Visa Mini Chip-kártya EMV chippel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a kártyatulajdonosok egy négyjegyű PIN segítségével fizethetnek, nincs szükség a fizetési blokk aláírására.

A Visa Mini Chip kártyát egy további perforációs lyukkal látták el az egyik sarkán, mely által megszűnik a kártya tárcához kötöttsége. Egyedi tervezése lehetővé teszi, hogy a tulajdonosa felfűzze kulcstartójára vagy egy pántra, ami könnyebbé és kényelmesebbé teszi a használatát. A kártyatulajdonosok bárhova magukkal vihetik a kártyát: szórakozni, a strandra, bevásárló körútra vagy éppen az edzőterembe. A Visa Mini Chip kártyát hitelkártyaként, bankkártyaként vagy előre fizetett platformként adhatják ki, a Visa Member bankoknak pedig megvan az a szabadságuk, hogy bármilyen Visa terméket Visa Mini Chip-kártya formájában bocsássanak ki, mint például a Visa Classic, Visa Gold vagy a Visa Electron termékeket.

Sokoldalúságának és hordozható mivoltának köszönhetően a Visa Mini Chip kártyát a kártyatulajdonos mindennapi igényeinek megfelelően lehet alakítani. Például a Visa tagbankok felajánlhatják a Visa Mini Chip kártyát meglévő kártyatulajdonosaik családtagjai számára. Mivel a kártyát előzetesen fel lehet tölteni pénzzel, amely így kiváló módja például a zsebpénz kiosztásának, és hogy a gyermek megtanulja a pénz hatékony beosztását. Egy másik jó tulajdonsága a Visa Mini Chip kártyának, hogy segít a kártyatulajdonosnak menedzselni és szegmentálni a kiadásait. A standard méretű kártyát nagy értékű kifizetésekhez lehet használni, például nyaralás befizetése, a Visa Mini Chip kártyát pedig kisebb értékű hétköznapi vásárlások során, például egy újság vagy kávé megvásárlásakor. A Visa Mini Chip-kártya feltöltőkártyás változata akár ajándéktárgyként is szolgálhat barátoknak, családtagoknak, amelynek keretét tetszésük szerint költhetik el. Amennyiben a keretet felhasználták, a kártyát el lehet dobni, vagy újra fel lehet tölteni.

Kompakt és innovatív méretéből adódóan a Visa Mini Chip kártya nem használható olyan hagyományos elfogadó helyen, mint az ATM. A Visa tagbankoknak lehetőségük van kísérőkártya formájában kibocsátani a terméket egy szabványos méretű Visa kártya mellé, a kártya felhasználhatósági paramétereiről, pedig értesíteniük kell a kártyatulajdonosokat.
Kulcsszavak: bank card bankkártya Visa

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Ez az a nap! 2021 a Puskás Arénában

A kialakult járványhelyzet miatt – a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz és az olimpiához hasonlóan – az idénre tervezett Ez az a nap!  is 2021-ben kerül megrendezésre.

2020. május 8. 13:07

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

2020. május 7. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás