Oracle: első hely és világrekord az egy, három és tíz terabájtos mérettartományban

forrás Prim Online, 2004. november 14. 10:19
Az Oracle a TPC-H benchmarkjaiban elnyerte az első helyet az egy, három és tíz terabájtos mérettartományban. Ezzel az Oracle egyszerre tartja a világcsúcsot a TPC-H három legnagyobb mérettartományában.
A legnagyobb globális nagyvállalatok hatalmas mennyiségű információt halmoznak fel, és sokan közülük funkcionalitása és sebessége miatt az Oracle Database 10g adatbázis-kezelőt választják azokhoz az adatvizsgálatokhoz és összetett lekérdezésekhez, amelyek a döntéshozók számára oly fontos "üzleti intelligenciát" biztosítják. Az Oracle Database 10g a vezető adatbázis-kezelő az üzemi célú adattárházak terén; központi, integrált adatbázismotorja jól méretezhető, és kiváló teljesítményű adattárházas rendszerek működtetését teszi lehetővé. Az összes fontosabb hardveren és operációs rendszeren elérhető Oracle Database 10g rugalmas környezetet biztosít a vállalatok adattárházas megoldásaihoz.

A 2004 februárjától kapható adatbázis-kezelő már komoly eredményeket tudhat maga mögött, és több világrekordot állított fel adattárházas teljesítményével, méretezhetőségével és ár-teljesítmény arányával, rendszeresen lekörözve az IBM DB2 és a Microsoft SQL Server adatbázis-kezelőket.

Az Oracle Database 10g számítóhálós adatbáziskezelő minden környezetben rendkívül hatékonyan működik, a kis blade szerverektől a legnagyobb SMP-kiszolgálókig és a legkülönbözőbb méretű fürtözött rendszerekig. Automatikus felügyeleti funkciói megkönnyítik és gazdaságossá teszik üzemeltetését. Különleges képessége, hogy mindenfajta adatformátumot kezel a hagyományos üzleti adatoktól az XML-dokumentumokig és a térinformatikai adatokig. Ezáltal ideális eszköz az online tranzakciófeldolgozási, döntéstámogató és tartalomkezelő alkalmazások hátterének kialakításához.

A TPC-H a döntéstámogatási rendszerek sebességpróbája, és egy sor eseti üzleti lekérdezésből, illetve kötegelt adataktualizáló feldolgozásból áll. Az alkalmazott mérőszám elnevezése "TPC-H Composite Query-per-Hour Performance Metric" (QphH@Size), amely az egy óra alatt adott méretű adathalmazon lefuttatott összetett lekérdezések számát adja meg, és a rendszer lekérdezésfeldolgozási képességeinek különböző vetületeit tükrözi. Részletesebb tájékoztatás a http://www.tpc.org weboldalon olvasható.
Kulcsszavak: adatbázis Oracle

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG kiterjeszti együttműködését a Microsofttal

Az új KPMG innovációk többségéhez a Microsoft felhő és mesterséges intelligencia megoldásai adják majd az alapot, segítve a KPMG ügyfeleit a jobb és precízebb döntéshozatalban, a termelékenység növelésében és nagyobb költséghatékonyság elérésében.

2019. december 10. 10:11

Új, kárrendezést egyszerűsítő digitális megoldásokat vezet be az Allianz

Az Allianz ConnX applikációján keresztül elérhető egy távoli videós kárfelvételi szolgáltatás így az ügyfelek mobiltelefonjukon vagy táblagépükön keresztül, néhány egyszerű lépésben, élő kapcsolat mellett oszthatják meg a káreseményről készült felvételeket lakás- és gépjármű kár esetén. Az új Allianz Online kárstátuszkövető alkalmazás pedig a bejelentett károk nyomon követését teszi még könnyebbé és átláthatóbbá.

2019. december 10. 09:07

Robotizált folyamatautomatizációs szolgáltatások a Tech Data kínálatában

Új big data és mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásportfóliót tett elérhetővé több európai országban, köztük hazánkban is a Tech Data, miután partneri szerződést kötött a rutinszerű irodai munkafolyamatokat automatizáló Automation Anywhere-rel.

2019. december 9. 18:32

7 egyetemi ötlet kapott 15 millió forintos befektetést a Hiventures-től

7 egyetemi startup ötlet kapott 15 millió forintos inkubációs befektetést az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től az egyre népszerűbb Startup Campus University programban. A december 5-én zárult őszi vállalkozásfejlesztési képzések idén már három partnerrel; a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), a győri Széchenyi István Egyetemmel (SZIE) és a Magyar Divat & Design Ügynökséggel (HFDA) közösen valósultak meg, és rekord számú jelentkezőt mozgattak meg.

2019. december 9. 16:51

Hello Tomorrow: Négy magyar vállalkozás a világ legígéretesebb deep tech startupjai között

Négy magyar tudományos technológiai vállalkozás is rangos nemzetközi elismerésben részesült, hiszen világszinten több, mint 5000 jelentkező közül bekerültek a „deep tech pioneer”-ek közé a Hello Tomorrow Global Challenge programja keretében. A minősítésnek köszönhetően a Biopesticide, az ITMedicine, a Lupfe és a Jfermi bemutatkozhatnak a világ legfontosabb deep tech seregszemléjén a párizsi Hello Tomorrow Global Summit rendezvényen, jövő márciusban. 

2019. december 9. 15:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás