Megnyílt a 7. Cisco Expo: TAC központ létesül Magyarországon

Kovács Attila, 2004. november 17. 14:42
A Cisco Systems ma Budapesten megnyitotta azt a kétnapos konferenciáját, amelyen bemutatja a helyi és regionális önkormányzatokat a vállalatok és a lakosság jobb kiszolgálásában támogató "Connected Communities - Hálózatba kötött közösségek" című új kezdeményezését.
Az esemény mai sajtótájékoztatóján Rob Lloyd, a Cisco Systems EMEA térségért felelős elnöke is részt vett. Bejelentette, hogy a cég úgy döntött, új európai Technical Assistance Center (TAC) központját várhatóan 2005 első félévében Magyarországon állítja fel. Lloyd szerint országunkra azért esett a választás, mert jónak tartják az üzleti klímát, a folyamatosan sikeres Cisco Magyarország erős alkalmazói kapcsolatokkal rendelkezik, jó a műszaki tudás az országban, kitűnő partnerekkel, továbbá eredményes és tapasztalt oktatási területtel rendelkezik a Cisco Magyarországon. Az új TAC központ részleteiről ez év végéig döntenek.- mondta az elnök.

Budafoki Róbert, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója kitért rá, hogy az önkormányzati szektorban 1400 vezető megkérdezésével született "Netimpact" nevű Cisco-felmérést 2005. tavaszán Magyarországon is elvégzik., többek között, hogy megtudják, hogyan boldogulnak az itteni önkormányzatok legnagyobb kihívásaikkal (hatékonyság-növelés, biztonság, gazdaság fellendítése), és ennek alapján hogyan lehet náluk megvalósítani a Cisco "hálózatba kapcsolt közösségek" stratégiáját.

A sajtótájékoztatón a soproni önkormányzat jelentős összefogásból eredő eSopron kezdeményezését ismertette a város önkormányzatának szakembere, Németh Imre. Összességében 31 intézményt, vállalatot kívánnak a városban szélessávú VPN hálózati úton egymással összekapcsolni. Az egyúttal megvalósítandó Soproni Innovációs Parkhoz és az önkormányzati hálózati infrastruktúrához a VoIP szolgáltatást a Cisco eszközeire építve alakítják ki. A milliárd forint nagyságrendű projekt Cisco beruházásra eső része mintegy 60 millió forint.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38