Centrinohoz hasonló asztali platform az Inteltől

Széll Zoltán, 2004. november 18. 10:50
Az Intel két éve vezette be a hordozható eszközökhöz az alacsony energiafelvételt biztosító „Intel Centrino” platformot, amely három komponensből - mikroprocesszorok, lapkakészletek és vezeték nélküli modulok - áll. A lapkagyártó óriás 2006 elején új márkanéven a Centrinohoz hasonló platformot kíván bevezetni az asztali PC piacon is.
Jelenleg az Intel az alig több mint egy év múlva bevezetésre kerülő platformot „East Fprk” kódnéven fejleszti. Az East Fork csomag következő generációs, kétmagos processzorokat, lapkakészleteket és hálózati vezérlőket (köztük vezeték nélküli hálózati vezérlőket) foglal magába. Az Intel nem fűzött kommentárt a még be nem jelentett termékhez. Elemzők úgy vélik, hogy a platformmegoldás nagyobb forgalmat és bevételt hoz a vállalatnak.

Az East Fork egy újonnan tervezett Intel mikroprocesszort - két maggal -, a processzort támogató lapkakészletet és Wi-Fi vezeték nélküli rádiót tartalmaz. A csomagot a „digitális otthon” PC-khez tervezték, amelyek lehetővé teszik a zenei és egyéb műsorok (filmek) vételét, hallgatását, megtekintését és szétosztását a lakás többi készülékekéhez, valamint a TV műsorok digitális rögzítését.

Az Intel következő generációs lapkakészletei, a Glenwood és Lakeport támogatják az 1066MHz-es rendszerbuszt, a 667MHz-es DDR2 SDRAM memóriát, a PCI Express x16 és x1 buszokat, a Soros ATA-300 (Soros ATA II) kapukat (4) RAID képességekkel, az Intel HD Audio hang-alrendszert, az USB 2.0 kapukat és az olyan jellemzőket, mint az iAMT, az „EnergyLake” és egyebek.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan találjuk meg a tökéletes monitort karácsonyra

Az ünnepi szezon már a küszöbön áll, ezért az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips Monitors márka licencpartnere elkészített egy útmutatót, amely garantáltan segít a tökéletes ajándék megtalálásában. 

2023. december 8. 19:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27