A Thomson is csatlakozott a MS-Time Warner másolásvédelmi projekthez

Milkovits Gábor, 2004. november 22. 20:27
A Thomson bejelentette, hogy megvásárolja a Microsoft kezdeményezésére, digitális szórakoztató tartalmak új típusú másolásvédelmének kidolgozására alapított ContentGuard vállalat 33%-át.
A ContentGuard által kifejlesztendő technológia meggátolná a szerzői jog hatálya alá eső, online hozzáférhető mozgóképes, zenei és egyéb digitális tartalmak illegális másolását. A vegyes vállalatot a Microsoft és a Xerox alapította, később azonban a Time Warner felvásárolta az utóbbi részvényeinek túlnyomó többségét. A Thomson bevonása a vállalkozásba minden valószínűség szerint nem véletlen, az AP által meg nem nevezett hírforrások szerint ugyanis az Európai Uniós hatóságok nemrég egy olyan levelet küldtek a Microsoftnak és a Time Warnernek, amelyben állítólag nehezményezik azt, hogy az új felállás révén a Microsoft könnyen hegemón szerephez juthat a vállalkozásban.

Augusztusban a Microsoftot megbírságoló és a Media Player Windows-ról való eltávolításáról határozó Európai Bizottság félelmét fejezte ki amiatt, hogy a szoftvercég a digitális másolásvédelem terén elfoglalt vezető pozícióját dominanciává teheti. A Thomson belépése azonban megszünteti annak az esélyét, hogy bármely tulajdonos abszolút többségre tegyen szert a ContentGuard-on belül, így az ügyletnek Brüsszel valószínűleg minden további nélkül zöld utat ad majd. Az is jó pontnak számíthat az EU-s hatóságok szemében, hogy az új társtulajdonos egy francia, vagyis európai székhelyű vállalat lesz.

A Microsoft részéről semmi sem hangzott el a fenti spekulációkkal kapcsolatban, csupán annyit nyilatkoztak a hírről, hogy a Thomsonnal való társulásra üzleti meggondolások ösztönözték őket és a Time Warner-t. Bill Gates szerint jó, hogy egy európai cég is betársul a vállalkozásba, mivel ezzel szélesebb körben elérhetővé válik az új technológia.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás