AZ LCD-nél laposabb, nagyobb és olcsóbb CRT képernyők

Széll Zoltán, 2004. november 28. 14:45
A következő évben a mainál vékonyabb, az LCD és plazma sík paneleknél sokkal olcsóbb CRT (katódsugár-cső) képernyők megjelenése várható. Az új CRT technológiával az LCD és plazma képernyőknél nemcsak olcsóbb, de nagy méretű képernyők gyárthatók. Ezt jelzi a LG Philips minapi bejelentése.
Az új TV-cső technológiával több hüvelykkel vékonyabb CRT képcsövek gyárthatók, mint a hagyományossal. A legnagyobb TV gyártók ezért úgy döntöttek, hogy 2005-ben megkezdik a szuperlapos CRT modellek gyártását, amelyek minden bizonnyal sikeresek lesznek a piacon, mivel jelentősen alacsonyabb áron kerülnek piacra, mint a sík panelek. Ezek a szuper-lapos CRT-k kiváló minőségű képet szolgáltatnak laposabb mérettel. A jobb képminőség és alacsonyabb ár jelentős tényező a piacon, ami a CRT alapú TV-k piacvisszanyerését teszi lehetővé az olyan, gyorsan tért hódító sík-panel technológiákkal szemben mint az LCD és a plazma.

Az „LG Philips Display” vállalat már elkészítette az új laposabb CRT képernyők első sorozatait. Az új képernyők előreláthatóan először az USA-ban kerülnek forgalomba - korlátozott számban - 2005 végén. Az új CRT képernyők csak kicsivel kerülnek többe, mint a jelenleg kapható CRT modellek és áruk a tömeggyártás megkezdése után gyorsan csökkenni fog.

A Samsung már bemutatott egy olyan TV készüléket, amely 30 hüvelykes CRT képernyőt tartalmaz. A készülék vastagsága mindössze 16 hüvelyk (40cm), ami kicsivel több, mint az LCD és plazma sík-panel alapú TV készülékeké. A dél-koreai elektronikai óriás 2005-ben kezdi meg a 30 hüvelykes szuperlapos TV-k szállítását. A vékonyabb TV készülékek ára a becslések szerint 500 dollár alatt lesz. A CRT alapú TV készülékek részesedése jelenleg a világpiacon 90 százalék, de növekedési értéke stabil. A teljes TV-piac ebben az évben 168 millió darab, ami 2008-ban eléri 203 millió darabot.
Kulcsszavak: Samsung LCD monitor Philips

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás