Kivételesen nagy teljesítményű számítógép az IBM-től és a Sony-tól

MTI Sajtóadatbank, 2004. november 30. 10:10
Az IBM és a Sony közös fejlesztésű nagy teljesítményű processzorral kíván konkurenciát támasztani az Intelnek a szórakoztatóipari cikkek terén. Bemutatták első "Cell" integrált áramkörrel épített terméküket is. A kivételesen nagy teljesítményű számítógépet elsősorban animációs stúdióknak és számítógépes játék tervezőknek ajánlják.
A Cell processzoros számítógépektől a Sony és az IBM a jelenlegi szuperszámítógépekkel összevethető teljesítményt vár. A chip fejlesztésében részt vett a japán Toshiba cég is. A processzor párhuzamos műveletek végzésére képes és cluster-be kapcsolva hatalmas adatmennyiség feldolgozására illetve komplex fizikai folyamatok modellezésére nyújt lehetőséget.

A Wall Street Journal értesülése szerint a két vállalat 400 millió dollárt fordított a chip kifejlesztésére. A Cell processzor jövőre kerül kisszériás gyártásba, majd 2006-tól jelenik meg a legkülönbözőbb berendezésekben.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Kingston Technology vezeti a 2022-es rangsort a viszonteladói SSD-piacon

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy 2022-ben SSD-piaci részesedés szempontjából az első helyen végzett a viszonteladói szegmensben. Bár az előző évhez képest csökkent a kliens SSD-k iránti kereslet, a végfelhasználói piacon tapasztalt folyamatos árcsökkenés következtében kialakult rugalmasság és diverzifikáció fenntartotta az egészséges keresletet a Kingston kiváló minőségű SSD-megoldásai iránt. 2022-ben a Kingston az új NV2 kliens NVMe meghajtóval bővítette portfólióját, valamint konzol- és PC-gamerek számára ideális hűtőbordás modellel frissítette a díjnyertes Kingston FURY Renegade SSD-t.

2023. március 23. 19:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48