Vírus Híradó: kibővített tartalom, újabb IT biztonsági rovatok

forrás Prim Online, 2004. december 2. 20:00
A 2F 2000 Kft. átadta a megújult Vírus Híradó portált.
Az új Vírus Híradó nem csak megjelenésében és szerkezetében változott meg, de tartalmában is bővült, s ezzel egyidejűleg bekerült az [origo] portfóliójába.

Az olvasók a vírusok mellett immár a kéretlen reklámlevelek és egyéb rosszindulatú internetes tartalmak ellen is kaphatnak szakszerű segítséget. A Vírus Híradón a folyamatosan frissülő IT biztonsági hírek mellett publikációk és szakértői írások is találhatók az elektronikus aláírás, a jogi háttér és az internetes fogyasztóvédelem témakörében, és a tervek szerint ezen rovatok száma a közeljövőben tovább bővül majd.

Szakértői rovatokkal is bővült az új Vírus Híradó, melyek a fogyasztóvédelmi, jogi és elektronikus aláírással kapcsolatos kérdésekkel foglalkoznak. A szakértői rovatok azoknak az olvasóknak szólnak, akik mélyebben érdeklődnek az IT biztonság iránt, és bepillantást kívánnak nyerni olyan témákba is, amelyek eddig háttérbe szorultak, kevesebb nyilvánosságot kaptak.

A Jogi háttér című rovatban az érdeklődők dr. Ormós Zoltán, az Ormós Ügyvédi Iroda vezetőjének publikációit olvashatják, amelyek elsősorban a vírusok, a biztonságtechnika és az informatika jogi kérdéseit dolgozzák fel. "A jogi szakértői rovatot azért hoztuk létre, hogy egy igen széles közönségnek részletesen be tudjuk mutatni azokat a jogi eszközöket, melyek a vírusok készítőivel, a spamek küldőivel és a hackerekkel szemben bevethetőek, illetve ezen a fórumon általánosságban is foglalkozhatunk az informatika jogi hátterével" - nyilatkozta a Vírus Híradón elérhető rovatról dr. Ormós Zoltán.

Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója rovatában az elektronikus aláírás elméleti és gyakorlati oldalait mutatja be. "A NetLock Kft. tevékenysége során a kezdetektől azon fáradozott, hogy a biztonságos internetes kommunikációhoz elengedhetetlen megfelelő szabályozási, kulturális és szolgáltatási környezet alakulhasson ki. Így például konkrét lépésekkel támogatta az elektronikus kommunikációhoz használt legbiztonságosabb technológia, az elektronikus aláírás társadalmi szintű elterjedését" - mondta el Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója. "Ez irányú törekvésünket folytatjuk azzal, hogy megjelenünk a Vírus Híradón, ahol az elektronikus számlázás, elektronikus archiválás, elektronikus bevallások, weboldalak SSL tanúsítvánnyal való védelme, illetve az egyéb elektronikus hitelesítéssel kapcsolatos témaköröket fogjuk körüljárni." - tette hozzá Rózsahegyi Zsolt.

A témák sokszínűségét mutatja a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szakértői rovata, ahol az olvasók az állami hatóság álláspontját ismerhetik meg a vírusok és egyéb internetes fenyegetések témakörében. "A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség tevékenysége igen sokrétű: a fogyasztók védelme érdekében kifejtett tevékenységünk, feladatunk nem korlátozódik kizárólag arra, hogy a szolgáltatókkal szemben megvédjük a fogyasztókat. Ez is jelentős feladat - hiszen a kiváló mérnökökkel és jogászokkal rendelkező szolgáltatók az érdekérvényesítés területén nyilván erőfölénnyel rendelkeznek a fogyasztóval szemben -, a jogszabályok által előírt kötelezettségeink között azonban kiemelt és fontos a tájékoztatás. Ezt a feladatunkat akkor teljesítjük teljes körűen, ha a fogyasztókat a saját tájékozatlanságukból fakadó károktól is megóvjuk. A fogyasztókat a tájékozatlanságuk okán érő károk között jelentősek az internetes fenyegetések okozta károk, amelyek rendkívül sok fogyasztót érintenek. Ezért ezt a feladatot kiemelten kell kezelnünk. A Vírus Híradóval azért működünk együtt, mert ez az együttműködés számottevően hatékonyabbá teszi munkánkat" - nyilatkozta Varju Gyula, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség vezető főtanácsosa.

A Vírus Híradó portálon négy fajta hírlevélre iratkozhatnak fel az érdeklődők. A Vírus Híradó hírlevélre feliratkozók heti rendszerességgel kapnak vírusokkal kapcsolatos híreket, valamint információkat a portállal kapcsolatos újdonságokról, a Vírus Riadó alkalmi vírusriasztásokat, a Vírus Híradó Cikkexpressz a portál új cikkeit, míg a Techbázis Hírlevél az [origo] Techbázis heti híreit küldi el az olvasóknak. A site egyik újdonsága, hogy lehetőség nyílik a Vírus Híradó Ticker - egy online hírterjesztő alkalmazás - installálására, amely azonnal hírt ad a felhasználónak, ha bármilyen új veszélyforrás jelenik meg a világhálón.
Kulcsszavak: vírus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54

MagyarBrands díjas a Cellum

2019. március 21. 11:06
cloudappsportal.com