Prediktív szövegkezeléssel kísérletezik a Google

Kiss Ádám Zoltán, 2004. december 13. 10:10
A mobiltelefonok prediktív szövegbeviteléhez hasonló megoldással kísérletezik a Google.
A "Google Suggest" szolgáltatás minden különösebb felhajtás nélkül jelent meg a vállalat kutatási weboldalán, ahol olyan megoldásokat tesznek közzé, melyek a befejezéshez közeli állapotban vannak, ám még nem estek át alapos tesztelésen. A rendszer lényege, hogy mikor valaki elkezdi beírni a keresendő kifejezést, a Google megpróbálja kitalálni, hogy mit szeretne, és kilistázza a legvalószínűbbnek talált kifejezéseket. Például amikor az "m" betű után az "i"-t is leütjük, akkor a "mi" kezdetű keresési találatokból szemezget a Google egy speciális adatbázis alapján. Ezt a korábbi keresések, forgalmi adatok és kérdőívek alapján állították össze. A "mi"-re tehát az első felajánlott találat a "microsoft", de megtalálható michael moore és a mitsubishi is, mindegyik szigorúan kisbetűvel. A rendszer egyik megoldásra váró feladata, hogy az anyanyelvű kereséseket összehangolja az angol nyelvű keresésekkel, valamint a nemzeti adatbázisok kiépítése.
Kulcsszavak: Google

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Programdömping a PLÁZSon

Július 19-20-21-én annyi program lesz a PLÁZSon, hogy nem is érdemes elhagyni a siófoki nagystrand homokos partját. Lesz Halott Pénz, Horváth Tamás, Rakonczai Imre koncert, az Arénában hajnalig tartó bulik, míg napközben az Eisberg - Just Clear Fitness Fesztivál vár mindenkit, aki szereti aktívan eltölteni a hétvégéit.

2019. július 18. 13:24

Védekezzünk a szúnyogok ellen

Az idei évben a hatalmas esők után érkező hirtelen erőteljes felmelegedés rendkívül kedvezően hatott a szúnyoglárvák fejlődésére. Esős időben nem lehet alkalmazni a településeken bevett szúnyoggyérítési módszereket. A szúnyoginvázió nem csak a vízparti településeket érinti, és sajnos nem csupán néhány kellemetlenül égő csípés a hozománya a szárnyas rovarnak.

2019. július 15. 13:50

Idén is várja az önkénteseket a Sziget

A Sziget fesztiválra idén is várják a lelkes önkéntesek jelentkezését, akik szeretnének egy világszínvonalú esemény kulisszái mögé látni, megismerni az ott folyó munkát és ezzel tapasztalatot szerezni.

2019. július 15. 12:16

Music FM a Lupán

Újra éled az idén év elején megszűnt Music Fm, ha nem is az éterben, de a rádió egykori DJ-i Budapest tengerpartjának legújabb helyszínén, a Takarék Beachen hétvégente pakolják majd a lemezeket. Július 12-én indul a sorozat.

2019. július 11. 11:40

Rekord látogatószám volt a Soundon

Rekord látogatószámmal zárt Európa legmenőbb vízparti fesztiválja. A Balaton Soundon 172 ezren voltak és a szombati napon ki kellett tenni a „megtelt” táblát is.

2019. július 10. 08:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás