Szerdán döntenek a Microsoft-bírság felfüggesztéséről

Kiss Ádám Zoltán, 2004. december 21. 10:18
Az európai bíróság szerdán hozza meg rég várt döntését arról, hogy elfogadja e a Microsoft kérvényét, és felfüggeszt-e a kirótt bírság megfizetését és a szankciókat.
A Microsoftra márciusban 497 millió eurós bírságot szabott az Európai Bizottság, arra kötelezve a vállalatot, hogy Windows operációs rendszereit a Windows Media Player médialejátszó alkalmazás nélkül is piacra dobja, ezzel létrehozva egy "európai Windows"-t. Ezek mellett a szerverszoftverek forráskódjaiból is nagyobb részt kellene átadniuk a riválisoknak, hogy azok egyenlő eséllyel vehessék fel a versenyt a szegmensben. Bo Vesterdorf bíró az év során lefolytatott meghallgatások alapján dönt, ám az eredeti döntést meghozó Európai Bizottság a szankciók elhalasztása ellen érvel. Szerintük azért nem megfelelő módszer ez egy ilyen ügyben, mert szoftverpiac annyira gyorsan fejlődik, hogy az eljárás elhúzódása esetén új megoldások kerülnek piacra, és az egész per jóformán értelmét veszti. A Microsoft kitart kérelme mellett, és időközben több olyan vállalattal, amelyek eredetileg a szoftvercég ellen szólaltak volna fel a meghallgatásokon, kiegyezett.
Kulcsszavak: Microsoft EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így hat a hazai webáruházakra a háború és az infláció

A webáruházak közel fele számolt be forgalomcsökkenésről az idén jelentősen megugró infláció és az orosz-ukrán háború következményeképp. A szereplők már a kereslet visszaesését is érzékelik. A legtöbben a szállítási nehézségeket és az inflációt jelölték meg az idei év legnagyobb problémájának – derül ki a Shoprenter Kft. 15. Nagy Webáruház Felméréséből, amelyben 725 hazai webáruház tulajdonos vett részt.

2022. december 7. 12:41

Az érzékenyítés magasiskolája: Üzleti Etikai Díjjal jutalmazták az Eatont

Rangos szakmai elismerést kapott az Eaton! Az intelligens energiagazdálkodásra specializálódott cég a Multinacionális vállalat kategóriában, közel 70 kandidáló közül érdemelte ki az Üzleti Etikai Díjat. Az Eaton – ahogy méltatásában a zsűri fogalmazott – kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé.

2022. december 7. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55