Microsoft-állásfoglalás az Európai Bíróság döntésével kapcsolatosan

forrás Prim Online, 2004. december 23. 14:36
A Microsoft tegnap kapta kézhez az elsőfokú bíróság határozatát, mely válasz az Európai Bizottság márciusi döntése kapcsán benyújtott fellebbezésére. Bár a bíróság elutasította a Microsoft átmeneti intézkedések iránti kérelmét, a Microsoft több szempontból is biztatónak tartjuk azt a szemléletet, amellyel az ügy érdemi kérdéseit tárgyalta.
Bár a bíróság úgy ítélte meg, hogy a bizottság által előírt jogorvoslat nem okozna azonnali, visszafordíthatatlan károkat a cégnek, azt elismerte, hogy érvei nagy része megalapozott, és akár győzelmet is hozhat akkor, amikor a teljes körű fellebbezés nyomán döntés születik majd az ügy lényeges kérdéseiben.

Bár a cég azt remélte, hogy a bíróság részben vagy teljes egészében felfüggeszti az ügyben előírt jogorvoslatot, kedvező fejleményként értékeli, hogy a testület elismerte a Microsoft teljes körű fellebbezés során mérlegelendő, megalapozott érveit.

Amint a bíróság kifejtette, a Microsoft meggyőző érveléssel támasztotta alá álláspontját az ügy mindkét fontos kérdésében.

A Microsoft reméli, hogy a bíróság megállapításai nyomán a feleknek lehetősége nyílik tárgyalni a megegyezésről. A cég már többször kifejtette meggyőződését, mely szerint nem ez a legjobb módja annak, hogy az európai fogyasztóknak és az európai technológiai ágazatnak kárt okozva rendezzék az ilyen összetett, technikai kérdéseket.

A cég továbbra is úgy tartja, hogy a bizottság által előírt jogorvoslat nagyon kevés előnnyel jár a versenytársakra és az európai fogyasztókra nézve, sőt valójában kárt okoz a Windows operációs rendszer számos felhasználójának és annak a több ezer európai vállalatnak, amely Windows platformra építette üzleti működését.

A Microsoft véleménye szerint a kódeltávolításra vonatkozó jogorvoslat, amely a Windows operációs rendszer csökkentett funkcionalitású változatának kibocsátására kötelezi a céget, káros lesz a fogyasztók és a versenytársak számára, továbbá alááshatja az elmúlt három évtized informatikai forradalmának motorját hajtó technológia-integrációs törekvéseket.

A Microsoft a további lépések kezdeményezése előtt szeretné alaposan tanulmányozni a határozatot, de korábbi nyilatkozataihoz hasonlóan most is szeretné leszögezni, hogy a jogerőre emelkedést követően teljes mértékben eleget fog tenni a bíróság határozatában foglaltaknak, figyelembe véve az Európai Bizottsággal egyeztetett akciótervek (contingency plan) rendelkezéseit.

E folyamat előrehaladásával párhuzamosan további új fejlesztéseket és innovációkat fog a cég bevezetni az európai üzleti és otthoni felhasználók számára, és elkötelezetten együttműködik Európa kormányaival számos fontos ágazatpolitikai kérdésben, az adatvédelmet, a biztonságot és a technika oktatási célokra történő felhasználását is beleértve.
Kulcsszavak: Microsoft EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így hat a hazai webáruházakra a háború és az infláció

A webáruházak közel fele számolt be forgalomcsökkenésről az idén jelentősen megugró infláció és az orosz-ukrán háború következményeképp. A szereplők már a kereslet visszaesését is érzékelik. A legtöbben a szállítási nehézségeket és az inflációt jelölték meg az idei év legnagyobb problémájának – derül ki a Shoprenter Kft. 15. Nagy Webáruház Felméréséből, amelyben 725 hazai webáruház tulajdonos vett részt.

2022. december 7. 12:41

Az érzékenyítés magasiskolája: Üzleti Etikai Díjjal jutalmazták az Eatont

Rangos szakmai elismerést kapott az Eaton! Az intelligens energiagazdálkodásra specializálódott cég a Multinacionális vállalat kategóriában, közel 70 kandidáló közül érdemelte ki az Üzleti Etikai Díjat. Az Eaton – ahogy méltatásában a zsűri fogalmazott – kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé.

2022. december 7. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55