Ötéves együttműködési megállapodást kötött a Microsoft és a Citrix

Milkovits Gábor, 2004. december 26. 20:54
A Microsoft és a céges hálózati szoftvergyártó Citrix olyan öt évre szóló megállapodást kötött, amely széles körű együttműködést, illetve technológiák egymással történő megosztását is magában foglalja.
A mostani megegyezés a korábbi kooperáció kiszélesítése oly módon, hogy a Citrix képes legyen a Longhornnal minél jobban együttműködő alkalmazások kifejlesztésére. Ennek érdekében a Microsoft ígéretet tett arra, hogy a Citrix rendelkezésére bocsátja következő generációs Windows szerverszoftverének forráskódját. A Longhorn kódnevű Windows operációs rendszer szerverekre és PC-kre szabott változata a cég menetrendje szerint 2007-ben kerül kibocsátásra. A megállapodás emellett egyes technológiák kölcsönös licenc lehetőségét is tartalmazza, annak érdekében, hogy elkerülhetők legyenek a két cég között az ilyen jellegű problémák.

A Citrix leginkább távoli hálózati elérést biztosító szoftveréről közismert, amelynek révén a felhasználók messziről, a világhálón, illetve helyi hálózaton keresztül is elérhetik Windows PC-jüket.

Kulcsszavak: Microsoft Citrix

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VCC Live díjmentesen ajánlja fel felhőalapú contact center szoftverét

A koronavírus által kialakult krízishelyzet hatására a bejövő hívásokat fogadó szervezetek sorra zárják be telephelyeiket, így ügyfélszolgálati munkatársaik nem tudják ellátni azt a feladatot, amire most a legnagyobb szükség van – a lakosság megfelelő informálását és támogatását. 

2020. április 7. 18:16

Nonprofit szervezeteket is támogat a Microsoft a hatékony távmunkában

A hatékony távoli munkavégzésnek most mindennél fontosabb szerepe van. A Microsoft olyan nemzetközi és nonprofit szervezetek partnere, amelyek a frontvonalban teljesítenek szolgálatot. A vállalat számos lehetőséget tett elérhetővé számukra, hogy segíthesse őket létfontosságú küldetésük megvalósításában, alkalmazottjaik és önkénteseik támogatásában.

2020. április 7. 10:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Már elérhetők az államilag támogatott kurzusok a Codecoolnál

2020. április 7. 16:51

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55
online sportfogadás