USA: A vállalatok nagy része átáll a 32/64 bites hibrid rendszerekre

forrás Prim Online, 2004. december 27. 11:30
Egy új felmérés eredményei szerint az amerikai vállalatok 81%-a tervezi a jövő évre ipari szabványú 32/64 bites hibrid processzorokon (mint az AMD Opteron és az Intel Xeon EM64T) alapuló szerverek beszerzését. A válaszadók a szerverek teljesítményét jelölték meg legfontosabb szempontként a hagyományos x86 architektúráról a hibrid kiszolgálókra való átállásnál. Várhatóan 2005-ben a legfontosabb költési prioritások a hálózatbiztonság és az üzleti tevékenység bővítését szolgáló fejlesztések lesznek. A technológiai beruházások legfőbb céljai között biztonság, és az üzletfejlesztés szerepel. A tanulmányt a Sun Microsystems megbízásából a Momentum Research Group nevű független piackutató cég végezte 301 informatikai döntéshozó megkérdezésével, akik az USA legkülönbözőbb ágazataiban működő nagyvállalatoknál felelnek az informatikai költségvetési döntésekért.
Az új felmérés középpontjában elsősorban az adatközponti rendszerek álltak, de több más fontos tendenciára is fény derült a jövő évre tervezett informatikai ráfordítások vizsgálatakor. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a Sun az AMD Opteron processzoron alapuló szerverei és a Solaris operációs rendszer révén jó pozícióban van ahhoz, hogy a tipikus informatikai költési preferenciák komoly haszonélvezője legyen.

Amellett, hogy a vállalatok nagy része tervezi 32/64 bites hibrid processzoros kiszolgálók beszerzését, a felmérés arra is rámutat, hogy a szerverekre szánt teljes keretnek átlagban 26%-át költik ilyen gépekre, és 10%-uk tervezi, hogy a teljes keret felénél is többet költ az ilyen kiszolgálókra.

A 32/64 bites hibrid szerverek értékesítése két évvel ezelőtt gyakorlatilag nulla volt. A platform gyors térhódítása mutatja, mennyire vonzó a felhasználóknak a 64 bites címtartomány kihasználásával elérhető fokozott teljesítmény és rugalmasság abban az esetben, ha a szoftverek átállítása a 32 bites utasításkészletről költséghatékony.

A tanulmány rávilágít arra, hogy a 32/64 bites szerverek iránti növekvő kereslet mögött a megnövelt teljesítmény (72%), könnyű migráció (49%), rugalmas adatközponti felhasználás és terheléselosztás (47%), hardverek és szoftverek visszamenőleges kompatibilitása (43%) és végül a biztonságosabb beruházás (32%) okok húzódnak meg.

A kutatás rávilágít, hogy az informatikai döntéshozók 2005-ben a hálózat átfogó biztonságának növelésére (82%), a vállalat növekedési célkitűzéseinek kiszolgálására (79%), az ügyfeleknek tervezett informatikai szolgáltatások biztosításra (54%), a cég dogozóinak, partnereinek tervezett belső informatikai szolgáltatások biztosításra (51%) helyezik a hangsúlyt.

Kulcsszavak: szerver felmérés trend Sun

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobil robotok támogatják az okostévék összeszerelését is

A Mirgor gyárában televíziók, okostévék és monitorok készülnek, 24-től 85 colos méretben, okos 4k és 8k technológiával. A TV-gyár ellátási folyamatának technológiai továbbfejlesztése érdekében a vállalat lecserélte korábbi félautomata, sofőrök által vezetett szállítójárművekre támaszkodó, szinte manuálisan működtetett rendszerét öt MiR AMR-re, amelyeket a MiR Fleet rendszerén keresztül irányít. Az újítás nagymértékű javulást eredményezett a biztonság, a helykihasználás és az anyagok gyártósorra való érkezése tekintetében.

2022. január 17. 19:50

Blockchain: átalakulás vár a legtöbb iparágra

A megosztott főkönyvi megoldások jelenlegi helyzetét leginkább az internet '90-es években betöltött szerepéhez lehetne hasonlítani: a Deloitte szakértői szerint a blokklánc technológia alapvetően változtatja meg a telekommunikáció, média és szórakoztatás, termelés, egészségügy és kereskedelem területeit, ahol alkalmazásában jelentős növekedés tapasztalható. Mostanra azonban a blockchaint övező hurráoptimizmust felváltotta a stratégiai gondolkodás.

2022. január 17. 18:01

Hogyan hasznosíthatók az NFT-k a pénzügyi szolgáltatói szektorban?

Az NFT-k egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, a jelenségre már a pénzügyi szolgáltató szektor képviselői is felfigyeltek. De pontosan hogyan alkalmazhatók a tokenek a pénzügyi szektorban? Mik a legjellemzőbb kritikák, milyen kockázattal járhat a befektetés? Vajon lesz hosszútávú jövője a pénzügyi szektorban? Orbók Ilona, a BDO Magyarország ügyvezetője összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

2022. január 17. 14:59

Klímaberendezéseket adományozott a Panasonic a Semmelweis Egyetem gyermek-tüdőgyógyászatának

A Panasonic Heating and Cooling Solutions üzletágának hazai képviselete Etherea nanoe X technológiával felszerelt levegő-levegő hőszivattyú rendszerek adományozásával és telepítésével támogatja a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának pulmonológiai-allergológiai szakrendelését, ahol légúti betegségben szenvedő gyermekeket kezelnek.

2022. január 17. 12:29

Virtuális látogatás az ABB Distribution Solutions brnói gyárában

A virtuális gyárlátogatás betekintést enged a világ legnagyobb, IEC szabvány szerinti középfeszültségű mérőváltóit és szenzorait előállító gyárába, és azokba a gyártócsarnokokba, ahol a középfeszültségű lég- és gázszigetelt, valamint kisfeszültségű kapcsolóberendezések készülnek. 

2022. január 17. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

2021. december 14. 15:32