25 millió SMS-t küldtek a T-Mobile-osok az ünnepek alatt

forrás Prim Online, 2005. január 4. 14:17
A T-Mobile ügyfelei karácsonykor és szilveszterkor minden eddiginél több, összesen 25 millió SMS-t és rekordszámú MMS-t küldtek. A t-zones szintén új csúcsot állított fel, a WAP-portál oldalait az ünnepek alatt 12,5 millió alkalommal töltötték le.
Az elmúlt években megszokott módon az ünnepi jókívánságok eljuttatásában változatlanul az SMS a meghatározó. December 24-én, azaz egyetlen nap alatt egy átlagos hétköznaphoz képest majdnem hatszor annyi, azaz 10 millió SMS-t küldtek a T-Mobile előfizetői. A forgalom olyannyira megnőtt, hogy a délutáni és esti időszakban óránként már közel 1 millió rövid szöveges indult útjára a mobilcég ügyfeleitől. 24-e és 26-a között a T-Mobile hálózatában az elküldött SMS-ek száma összességében megközelítette a 15 milliót.

Az újévi jókívánságoknak köszönhetően a szilveszteri 10 millió SMS jelentős része a késő esti és éjjeli órákra esett. 2005. január 1-jén az első órában megközelítőleg egy teljes napnak megfelelő SMS-t küldtek a T-Mobile-osok. Éjjel 1 és 2 óra között az elküldött SMS-ek száma már jelentősen visszaesett, de a forgalom még ebben az időszakban is a szokásosnak közel húszszorosa volt. Az MMS iránti érdeklődés növekedését jól mutatja, hogy karácsonykor és szilveszterkor egy átlagos hétköznaphoz képest négyszer több multimédiás üzenetet "postáztak" a társaság ügyfelei.

A T-Mobile t-zones WAP-portálja karácsonykor és szilveszterkor egyaránt kiemelkedő látogatottságot könyvelhetett el. A t-zones oldalait karácsonykor 7,5 millió, szilveszterkor 5 millió alkalommal töltötték le. Kiemelkedő számú látogatót vonzottak a háttérképek, csengőhangok és letölthető játékok, szilveszterkor pedig a a WAP-on közzétett bolondos SMS-ek.
Kulcsszavak: MMS SMS karácsony T-mobile-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39