Normatíva segíti a közoktatási informatikai fejlesztéseket

MTI Sajtóadatbank, 2005. január 10. 09:12
Az idei évtől külön kötött felhasználású normatíva segíti a közoktatási informatikai fejlesztéseket - közölte Magyar Bálint pénteken Budapesten. Az 5-13. évfolyamra járók után igényelhető normatívára összesen 3,4 milliárd forintot különítettek el a költségvetésben - mondta az oktatási miniszter.
Kifejtette: hardverbeszerzésre tanulónként egy évben 2250 forintot, adminisztrációs és ügyviteli szoftverek beszerzésére 1600 forintot, kis értékű hardvereszközök, például festékpatronok beszerzésére diákonként 365 forintot irányoztak elő.

Magyar Bálint közölte: olyan finanszírozási technikákra kell berendezkedni, amely elősegíti a gyorsan elavuló gépek folyamatos cseréjét. Ezért az iskolák számára speciális lízingkonstrukciót dolgoznak ki. Az egyre inkább elavuló számítógéppark cseréje azért is fontos a tárca vezetője szerint, mert a jelenlegi 140 ezer iskolai számítógépből mindössze 30 ezer alkalmas a Sulinet digitális adatbázis kezelésére. Magyar Bálint közölte: 2005 végéig a Közháló Program keretében valamennyi közoktatási intézmény szélessávú internetkapcsolattal rendelkezik majd.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38