A Microsoft szoftverével együttműködő portálfejlesztő eszközt hoz forgalomba az SAP

Milkovits Gábor, 2005. január 12. 20:05
A két technológiai óriáscég hivatalosan bemutatta az SAP „Portal Development Kit for Microsoft .Net” elnevezésű szoftverét, amely együttműködik a Microsoft „Visual Studio .Net 2003” alkalmazásával.
Az eszköz a MS Visual Studio .Net 2003-mal együtt kerül forgalomba, és lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a Microsoft szoftver segítségével portálalkalmazásokat hozzanak létre az SAP NetWeaver infrastruktúrához. A NetWeaver egy olyan felhasználói háttérszoftver, amelynek révén az SAP alkalmazásai összhangba hozhatók más rendszerekkel. A Microsoft és az SAP még 2004. májusában kötött szoros és kiterjedt együttműködési megállapodást, amelynek keretében egyebek mellett a két cég termékeit integráló szoftvereszközök kifejlesztéséről is döntöttek. Ennek első gyümölcse az együttesen forgalomba kerülő SAP portálfejlesztő és MS Visual Studio .Net 2003 szoftver. Ezt hamarosan újabbak követik majd, többek között olyan eszközök formájában, amelyek összekapcsolhatják a Microsoft BizTalk, Exchange és SharePoint alkalmazásait az SAP NetWeaver környezettel.

Az együttműködési partneri megállapodás májusi bejelentése után körülbelül egy hónappal a cégek nyilvánosságra hozták azt a tényt, hogy megbeszéléseket folytattak a két vállalat egyesítéséről. A tervtől állítólag az esetleges technikai bonyodalmak miatt álltak el. Az SAP-nek jelenleg mintegy 40 ezer olyan céges ügyfele van, akik Windows operációs rendszerrel használják eszközeiket.
Kulcsszavak: Microsoft portál SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08