A Microsoft kibocsátotta új online keresőprogramjának teljes verzióját

Milkovits Gábor, 2005. február 1. 18:30
A Microsoft három hónappal a béta tesztváltozat kiadását követően kibocsátotta internetes keresőprogramjának teljes felhasználói verzióját.
A megújult MSN Search segítségével a felhasználók több mint 5 milliárd weboldal és dokumentum között kereshetnek – a piacvezető Google esetében ez a szám jelenleg 8 milliárd. Yusuf Mehdi, a Microsoft MSN internetes részlegéért felelős alelnöke elmondta, hogy az új keresőprogram esetében a puszta linkek helyett a megfelelő válaszok biztosítására helyezték a fő hangsúlyt. Ennek érdekében a szolgáltatáson keresztül hozzáférhetővé tették a vállalat elektronikus enciklopédiájának, a Microsoft Encartának a teljes, definíciókat, számításokat, földrajzi, történelmi és egyéb adatokat tartalmazó adatbázisát, amelynek információi szintén megjelennek a találatok között. A lehetséges keresési eredmények közé a felhasználókat közvetlenül a tavaly szeptemberben elindított MSN Music zenei szolgáltatáshoz irányító linkeket is beiktattak. A keresőprogram emellett RSS alkalmazással is el van látva, amelynek segítségével a felhasználók bejövő adatok segítségével egészíthetik ki kereséseiket.

Az új MSN Search, akárcsak a korábbi béta verzió, az azelőtt alkalmazott Yahoo Inktomi helyett a Microsoft saját keresőtechnológiáját használja. A lépéssel egy időben átalakult az MSN főoldala is, amely egyrészt rendezettebb és áttekinthetőbb lett, másrészt pedig a korábbinál kiemeltebb helyet biztosít a keresőnek. A mögötte álló Microsoft ismertsége, tekintélye és kimeríthetetlen erőforrásai miatt az új keresőprogram valószínűleg komoly konkurenciát jelent majd a piacot jelenleg uraló Google és Yahoo számára.

Kulcsszavak: kereső MSN Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05