Gates teljesíteni akarja az EU szankcióit

Kiss Ádám Zoltán, 2005. február 2. 11:07
Bill Gates bejelentette, hogy a Microsoft teljesíteni fogja az EU követeléseit, ez válasz volt azokra az Uniós aggodalmakra, melyek szerint a szoftvercég vonakodik teljesíteni a szankciókat.
Gates biztosította az Európai Bizottságot arról, hogy „rendkívül fogékonyan” reagálnak majd a trösztellenes kívánalmakra. Az UE végrehajtó szerveiben kialakult az a benyomás, hogy a Microsoft csak lassan, vonakodva teljesíti a testület döntései során rá kirótt szigorításokat. Ez olyannyira igaz, hogy bár nem nevezték meg, hogy mivel elégedetlenek, az EU hétfőn tárgyalt a szoftvercéggel a Windowsba beépített audiovizuális szoftver nélküli operációs rendszer változat, és a közreadandó protokollok kérdésében. Az Európai Bizottság elégedetlenségét fejezi ki az is, hogy a testület képviselői emlékeztették a Microsoftot az akár napi 5 millió dolláros bírság lehetőségére. Bár az esetleges elmaradásokat egyik fél sem nevezte meg, Gates személyesen is megpróbálja meggyőzni az EU-t a Microsoft együttműködési hajlandóságáról, ebből a célból több bizottsági taggal is találkozott, és a Davosban megrendezett világkonferencián részt vett egy üzleti vacsorán Jose Manuel Barroso bizottsági elnökkel.

Kulcsszavak: jog Microsoft EU

Még élvezetesebb hibrid munkamegbeszélések a Logitech Sight AI kamerájának használatával

Bemutatkozott a Logitech AI-alapú asztali kamerája, a Logitech Sight, amely a Rally Bar vagy Rally Bar Mini elülső kamerákkal együttműködve intelligens módon rögzíti a tárgyalóteremben mozgó résztvevők legjobb perspektíváját és követi a beszélgetéseket. A hibrid munkavégzés világában a távolról dolgozók 43%-a számol be arról, hogy nem tud igazán bevonódni egy-egy megbeszélésbe - ezen a helyzeten segít a Logitech Sight kamerája, csökkentve a hibrid csapatok közötti egyenlőtlenségeket a tárgyalóteremben. 

2022. december 7. 13:59

Így hat a hazai webáruházakra a háború és az infláció

A webáruházak közel fele számolt be forgalomcsökkenésről az idén jelentősen megugró infláció és az orosz-ukrán háború következményeképp. A szereplők már a kereslet visszaesését is érzékelik. A legtöbben a szállítási nehézségeket és az inflációt jelölték meg az idei év legnagyobb problémájának – derül ki a Shoprenter Kft. 15. Nagy Webáruház Felméréséből, amelyben 725 hazai webáruház tulajdonos vett részt.

2022. december 7. 12:41

A Palletways négy éve indította el magyarországi hálózatát

A Palletways Group négy évvel ezelőtt a biatorbágyi központtal működő magyar hálózat elindításával bővítette európai jelenlétét és erősítette tovább az exportlehetőségeket Magyarországra és Magyarországról.

2022. december 7. 11:26

Az érzékenyítés magasiskolája: Üzleti Etikai Díjjal jutalmazták az Eatont

Rangos szakmai elismerést kapott az Eaton! Az intelligens energiagazdálkodásra specializálódott cég a Multinacionális vállalat kategóriában, közel 70 kandidáló közül érdemelte ki az Üzleti Etikai Díjat. Az Eaton – ahogy méltatásában a zsűri fogalmazott – kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé.

2022. december 7. 09:58

Összefogtak a félvezetőgyártásban érdekelt cégek a bolygónk védelmében

A Schneider Electric alapítótagja és vezetői szintű támogatója a SEMI által létrehozott új szervezetnek, a klímavédelem érdekében fellépő „Semiconductor Climate Consortium”-nak. A többek között az Intelt, a Samsungot és a TSMC-t is tagjai között tudó szervezet célja, hogy a félvezetőgyártás teljes értékláncában csökkentsék az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását. 

2022. december 6. 22:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55