MS-Axapta rendszer a Kapacitás Kft-nél

Kovács Attila, 2005. február 15. 11:15
Az elemek, akkumulátorok forgalmazásával foglalkozó Kapacitás Kft. a Microsoft Axapta vállalatirányítási rendszerét választotta – tájékoztatta szerkesztőségünket az Axapta forgalmazó XAPT Hungary Kft. A pénzügyet, kereskedelmet, logisztikát, ügyfélkapcsolatok menedzselését és vezetői információs rendszert is megvalósító bevezetést a napokban kezdi el az XAPT. A fokozatosan 30 felhasználósra növekvő rendszernek része lesz a vállalati portál, melyen keresztül további 25 webes felhasználó csatlakozhat az Axaptához.
„Itt is bebizonyosodott, hogy nem annyira az ügyfél mérete és jelenlegi helyzete, hanem a feladat komplexitása és a jövőbeli célok határozzák meg az alkalmazandó megoldást.” – mondta Rabe Ágnes, az XAPT kereskedelmi és marketingigazgatója. A Kapacitás Kft. osztrák-magyar tulajdonú középvállalkozás, éves forgalma milliárd forintos nagyságrendű. Jelenleg négy telephellyel, kiterjedt logisztikai rendszerrel rendelkezik, de tervei között szerepel a vevők közvetlen kiszolgálásán túl a kereskedelmi hálózat webes támogatása, illetve a vevői igényekhez alkalmazkodó rendeléstervezés.

A Kapacitás tavaly év elején kezdett integrált rendszer keresésébe, hogy leváltsa jelenlegi rendszerét. A piacon létező programok alaposabb megismerése után a kft vezetői megbizonyosodtak arról, hogy a cég jelenlegi összetett folyamatainak és a tervezett növekedésnek leginkább az Axapta felel meg. A megállapodás 2004. augusztusában történt, szeptemberben a Kapacitás benyújtotta a GVOP 4.1.1-es pályázatot, decemberben megtörtént a szerződéskötés, s a sikeres pályázat januári kihirdetése után a napokban indul a bevezetés.

„A kiválasztási folyamat elején úgy tűnt, hogy az Axapta túl költséges számunkra” – mondta Varga Zsigmond, a Kapacitás Kft ügyvezetője. „Az elemezések során azt tapasztaltuk, hogy az Axapta komplex funkcionalitását a kisebb rendszerek csak jelentős egyedi fejlesztésekkel, vagy külső modulok illesztésével érik el, ami ezen megoldások esetében nem csak a kezdeti beruházás, hanem az üzemeltetés költségeit és kockázatát is jelentősen növeli.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett az első Apple Premium Partner üzlet Magyarországra

Az iSTYLE első Apple Premium Partner üzlete várja vásárlóit a budapesti Árkád bevásárlóközpontban. A közép-kelet-európai régió második Apple Premium Partner márkaboltja az ikonikus Apple Store vásárlási élményét hozza el, és az ügyfélkiszolgálás teljesen új szintjét képviseli. Az új koncepció alapján megújult üzlet a korábbinál nagyobb területen és számos újdonsággal várja az Apple rajongókat.

2023. február 3. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46