Az EU szoftverszabadalmi szabályozási terve ellen tüntettek Brüsszelben

Kiss Ádám Zoltán, 2005. február 20. 08:10
Az unió országaiból több száz tiltakozó érkezett Brüsszelbe, akik az utcára vitték a sokat vitatott szoftverszabadalmi szabályozás kérdését, transzparensekkel vonultak fel.
A demonstrációt a szabad információs infrastruktúráért küzdő Foundation for a Free Information Infrastructure (FFII) nevű szervezet kezdeményezte. Jonas Maebe, az FFII szóvivője szerint a tüntetésen több mint 300 fő jelent meg, amit ő igazi sikernek tart, tekintve, hogy a demonstrációt csupán egy héttel korábban jelentették be. Az azonnal reagáló és saját költségükön odaérkező tüntetők között volt holland, belga, francia, német, osztrák, svéd, cseh, szlovén és lengyel állampolgár is. A tüntetés központi szlogenje az volt, hogy az Európai Unió nem válhat banánköztársasággá, vagyis olyan államegységgé, melyet a külföldi tőke érdekeltségei irányítanak. A tüntetők elvonultak a direktíva létrehozásában és keresztülvitelének kísérletében érintett EU-szervek épületei előtt, így meglátogatták az Európa Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Parlament épületét is. Szerintük az EU a szoftverek szabályozásának kérdésében ugyanúgy járt el, mint a közelmúlt néhány hasonló esetében, a demokratikus egyeztetések helyett megpróbálta csöndben gyorsan átverekedni saját elképzelését - mondta Maebe. Az EU eddig még nem reagált kifejezetten erre a demonstrációra, ám az elemzők szerint kérdéses, hogy ratifikálja-e az új szabályozást.
Kulcsszavak: szabadalom EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kevesen tudnak az adatból értéket kovácsolni

Az európai, közép-keleti és afrikai (EMEA) vállalatok átlagosan kevesebb mint 40 százaléka állítja magabiztosan, hogy jól bánik az adataival – ideértve azok kezelését, biztonságos tárolását, valamint az adatokból való információk kinyerését és felelős használatát. 

2019. június 19. 14:42

A Vodafone Csoport a Libra Association alapító tagjai között

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója bejelentette a Facebook kriptovalutáját, a Libra-t, amelynek célja, hogy könnyen elérhető pénzügyi szolgáltatásokhoz juttassa azt a több mint egymilliárd embert, akik nem férnek hozzá a hagyományos banki és pénzügyi szolgáltatásokhoz. A Libra-t a Libra Association elnevezésű nonprofit szervezet fogja kezelni, amely összesen 27 tagot számlál, köztük a Vodafone Csoportot. A Libra-hoz való csatlakozás összhangban van a Vodafone céljával, melynek lényege, hogy a jövő digitális társadalmában mindenki részesüljön annak előnyeiből. 

2019. június 19. 08:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20
online sportfogadás