Fogyasztóvédelem: új elektronikus szolgáltatások Somogy megyében

MTI Sajtóadatbank, 2005. február 23. 09:10
Új elektronikus szolgáltatásokat indított a Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége - tájékoztatta Hoffmanné Németh Ildikó, a hivatal vezetője a sajtó képviselőit kedden Kaposváron. A hivatalvezető elmondta: az internet ezúttal a fogyasztóvédelem lakossági kapcsolatrendszerének fejlesztése érdekében is igénybe vehető, így a fogyasztó folyamatosan tájékozódhat jogairól, megteheti észrevételeit, bejelentéseit, valamint továbbíthatja panaszait a hivatal honlapján.
A hivatalvezető elsősorban a piaci kínálat növekedésével, a fogyasztói jogok érvényesítésének szükségével indokolta a szolgáltatás bővítését.

"Egy felkészült, az alapvető jogaival tisztában levő fogyasztó egyrészt kevéssé kiszolgáltatott, másrészt tudatos viselkedése hozzájárul a kereskedelmi morál fejlesztéséhez" - mutatott rá.

A megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője hasznos kezdeményezésnek nevezte a tiltott termékek megjelentetését, mert a fogyasztó így naprakész információt kaphat a boltokban, illegális helyeken árusított veszélyes cikkekről.

Halas Ernőné az MTI-nek elmondta: a folyamatosan bővülő listát a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség által üzemeltetett Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszer nyilvános adataiból válogatják, valamint a lakossági bejelentésekből és az ellenőrzésekből származó információkból állítják össze.

"A honlapon megtekinthető a veszélyesnek nyilvánított termékek fényképe, megnevezése, leírása, a kockázat jellege, illetve az elvégzett vizsgálatok helye és eredménye is" - tette hozzá.

A tiltott termékek gyakorisági listájáról említette a műszaki cikkeket, azon belül a vasalókat, számítógépes egységeket, az áramütést okozó hosszabbítókat, valamint az apró darabokra szedhető játékokat, az ártatlannak tűnő, nagyobb erejű játékpisztolyokat.

A felügyelőség vezetője kiemelte: januárban 106 riasztás érkezett a megyei fogyasztóvédelemhez, és 22 millió forintos bírságot szabtak ki. A forgalomból kivont termékek között lejárt szavatosságú élelmiszerek, silány kozmetikumok és cipők is szerepeltek.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 gyakori hiba, ami miatt nem találunk párt az interneten

Magyarországon évente sok százezer egyedülálló regisztrál különböző társkereső oldalakra, hogy megtalálja a párját. A VagyokNeked.hu társkereső oldal üzemeltetői eddigi tapasztalataik alapján közzétettek egy listát azokkal a tipikus hibákkal, amik miatt nem vagy csak nagyon nehezen tudunk párt találni az interneten. Nézzünk szembe a tényekkel!

2017. február 18. 09:46

Programmatic Kisokost adott ki az IAB Hungary

Osipovich Marianna (Amnet) és Kassai Péter (CEMP SH) vezetésével az IAB Hungary Programmatic munkacsoportja elkészítette a programozott médiavásárlást részletesen bemutató, szabadon letölthető Programmatic Kisokost.

2017. február 15. 10:40

Tartsa bérletét új típusú személyazonosító igazolványán!

A Budapest és Pusztaszabolcs között rendszeresen vonattal utazók mostantól új típusú személyazonosító igazolványukon (eSzemélyi), elektronikus adatként tárolhatják bérletüket. A közösségi közlekedési szolgáltatók közül elsőként a MÁV-START teszteli a fejlesztést a gyakorlatban is.

2017. február 15. 10:07

Éves autópálya-matricák már elővételben is

Idén először új kényelmi szolgáltatásként már az érvényességi idő kezdete előtt, december 8-ától megvásárolhatóak a következő esztendőre szóló országos és megyei e-matricák – jelentette be Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

2016. december 7. 15:39

A Telekom karácsonyi kampánya az emberi kapcsolatok megerősítését helyezi fókuszba

A kampány célja a márka-életcél közvetítése úgy, hogy az az ünnepi hangulatban releváns legyen a befogadó számára: A Telekom minden értelemben áthidalja a távolságokat az emberek között, az ünnepi időszak pedig egy jó apropó, hogy ezért mindenki személyesen is tegyen valamit.

2016. november 15. 14:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közterületet neveztek el a neves informatikusról, Jánosi Marcellről

2017. június 22. 10:22

Generációs ugrást hoz a technológiában az 5G Koalíció

2017. június 19. 15:16

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11

Google: Bagoly-algoritmussal a hamis hírek ellen

2017. április 27. 15:15
cloudappsportal.com