Fogyasztóvédelem: új elektronikus szolgáltatások Somogy megyében

MTI Sajtóadatbank, 2005. február 23. 09:10
Új elektronikus szolgáltatásokat indított a Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége - tájékoztatta Hoffmanné Németh Ildikó, a hivatal vezetője a sajtó képviselőit kedden Kaposváron. A hivatalvezető elmondta: az internet ezúttal a fogyasztóvédelem lakossági kapcsolatrendszerének fejlesztése érdekében is igénybe vehető, így a fogyasztó folyamatosan tájékozódhat jogairól, megteheti észrevételeit, bejelentéseit, valamint továbbíthatja panaszait a hivatal honlapján.
A hivatalvezető elsősorban a piaci kínálat növekedésével, a fogyasztói jogok érvényesítésének szükségével indokolta a szolgáltatás bővítését.

"Egy felkészült, az alapvető jogaival tisztában levő fogyasztó egyrészt kevéssé kiszolgáltatott, másrészt tudatos viselkedése hozzájárul a kereskedelmi morál fejlesztéséhez" - mutatott rá.

A megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője hasznos kezdeményezésnek nevezte a tiltott termékek megjelentetését, mert a fogyasztó így naprakész információt kaphat a boltokban, illegális helyeken árusított veszélyes cikkekről.

Halas Ernőné az MTI-nek elmondta: a folyamatosan bővülő listát a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség által üzemeltetett Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszer nyilvános adataiból válogatják, valamint a lakossági bejelentésekből és az ellenőrzésekből származó információkból állítják össze.

"A honlapon megtekinthető a veszélyesnek nyilvánított termékek fényképe, megnevezése, leírása, a kockázat jellege, illetve az elvégzett vizsgálatok helye és eredménye is" - tette hozzá.

A tiltott termékek gyakorisági listájáról említette a műszaki cikkeket, azon belül a vasalókat, számítógépes egységeket, az áramütést okozó hosszabbítókat, valamint az apró darabokra szedhető játékokat, az ártatlannak tűnő, nagyobb erejű játékpisztolyokat.

A felügyelőség vezetője kiemelte: januárban 106 riasztás érkezett a megyei fogyasztóvédelemhez, és 22 millió forintos bírságot szabtak ki. A forgalomból kivont termékek között lejárt szavatosságú élelmiszerek, silány kozmetikumok és cipők is szerepeltek.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább szigorítanák az adatvédelmi előírásokat

Tovább szigorítaná az Európai Unió adatvédelmi előírásait az Európai Parlament szabadságjogokkal foglalkozó bizottsága. Míg a hamarosan életbe lépő Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) lehetővé teszi, hogy a vállalatok a közöttük lévő jogviszony megszűnése után anonimizált módon tovább tárolják ügyfeleik személyes adatait, az új javaslat törlésre kötelezné őket.

2017. július 22. 08:39

Június 29-én néhány órán át szünetel a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer

A Nemzeti Mobilfizetési zrt. tájékoztatása szerint 2017. június 29. (csütörtök) 22:00 – 02:00 óra között a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben nem lehet majd vásárlásokat indítani.

2017. június 29. 11:17

10 gyakori hiba, ami miatt nem találunk párt az interneten

Magyarországon évente sok százezer egyedülálló regisztrál különböző társkereső oldalakra, hogy megtalálja a párját. A VagyokNeked.hu társkereső oldal üzemeltetői eddigi tapasztalataik alapján közzétettek egy listát azokkal a tipikus hibákkal, amik miatt nem vagy csak nagyon nehezen tudunk párt találni az interneten. Nézzünk szembe a tényekkel!

2017. február 18. 09:46

Programmatic Kisokost adott ki az IAB Hungary

Osipovich Marianna (Amnet) és Kassai Péter (CEMP SH) vezetésével az IAB Hungary Programmatic munkacsoportja elkészítette a programozott médiavásárlást részletesen bemutató, szabadon letölthető Programmatic Kisokost.

2017. február 15. 10:40

Tartsa bérletét új típusú személyazonosító igazolványán!

A Budapest és Pusztaszabolcs között rendszeresen vonattal utazók mostantól új típusú személyazonosító igazolványukon (eSzemélyi), elektronikus adatként tárolhatják bérletüket. A közösségi közlekedési szolgáltatók közül elsőként a MÁV-START teszteli a fejlesztést a gyakorlatban is.

2017. február 15. 10:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45

Együttműködés a biztonságos jövőért

2017. szeptember 6. 09:21

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21
cloudappsportal.com