Fogyasztóvédelem: új elektronikus szolgáltatások Somogy megyében

MTI Sajtóadatbank, 2005. február 23. 09:10
Új elektronikus szolgáltatásokat indított a Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége - tájékoztatta Hoffmanné Németh Ildikó, a hivatal vezetője a sajtó képviselőit kedden Kaposváron. A hivatalvezető elmondta: az internet ezúttal a fogyasztóvédelem lakossági kapcsolatrendszerének fejlesztése érdekében is igénybe vehető, így a fogyasztó folyamatosan tájékozódhat jogairól, megteheti észrevételeit, bejelentéseit, valamint továbbíthatja panaszait a hivatal honlapján.
A hivatalvezető elsősorban a piaci kínálat növekedésével, a fogyasztói jogok érvényesítésének szükségével indokolta a szolgáltatás bővítését.

"Egy felkészült, az alapvető jogaival tisztában levő fogyasztó egyrészt kevéssé kiszolgáltatott, másrészt tudatos viselkedése hozzájárul a kereskedelmi morál fejlesztéséhez" - mutatott rá.

A megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője hasznos kezdeményezésnek nevezte a tiltott termékek megjelentetését, mert a fogyasztó így naprakész információt kaphat a boltokban, illegális helyeken árusított veszélyes cikkekről.

Halas Ernőné az MTI-nek elmondta: a folyamatosan bővülő listát a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség által üzemeltetett Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszer nyilvános adataiból válogatják, valamint a lakossági bejelentésekből és az ellenőrzésekből származó információkból állítják össze.

"A honlapon megtekinthető a veszélyesnek nyilvánított termékek fényképe, megnevezése, leírása, a kockázat jellege, illetve az elvégzett vizsgálatok helye és eredménye is" - tette hozzá.

A tiltott termékek gyakorisági listájáról említette a műszaki cikkeket, azon belül a vasalókat, számítógépes egységeket, az áramütést okozó hosszabbítókat, valamint az apró darabokra szedhető játékokat, az ártatlannak tűnő, nagyobb erejű játékpisztolyokat.

A felügyelőség vezetője kiemelte: januárban 106 riasztás érkezett a megyei fogyasztóvédelemhez, és 22 millió forintos bírságot szabtak ki. A forgalomból kivont termékek között lejárt szavatosságú élelmiszerek, silány kozmetikumok és cipők is szerepeltek.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Júliusban indítja pályakezdő programját a Lufthansa Systems Hungária

A légiközlekedési informatika egyik meghatározó szereplőjének pályakezdő programjába jelentkezhetnek június 1-ig az általános szoftverfejlesztői tudással és magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező fiatalok. 

2018. április 27. 15:54

Vasárnap karbantartás miatt üzemszünet

Az alábbiakban közöljük a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közleményét a vasárnap hajnali karbantartási munkálatokról.

2018. március 3. 09:44

Valós veszély-e a 6 milliárdos büntetés egy magyar adatkezelőnek?

Először azt érdemes tisztázni, hogy mi az a GDPR – kezdte a magyarázatot Sándor Zsolt András a Gill & Murry Kft. ügyvezető partnere. 

2017. október 12. 09:51

Teszteltük a WIWE szívdiagnosztikai eszközt


2016 novemberében jelent meg a Prim Online tudósítása arról a zsebben hordozható kis készülékről, amely a 12 elvezetéses EKG I csatornájával egyenértékű mérése alapján megrajzolja szívünk EKG-görbéjét, felismeri a pitvarfibrillációt és a kamrai heterogenitás - akár hirtelen szívhalált okozó - kóros mértékét, ezen kívül képes mérni a vér oxigénszintjét, számolja a pulzust, illetve rendelkezik olyan egyéb funkciókkal is, mint a lépés- és kalóriaszámláló. Közel egy évvel a sajtóbemutató után módunkban állt kipróbálni (nagyképűbben mondva: tesztelni) is a WIWE-ot.

2017. október 3. 13:30

Tovább szigorítanák az adatvédelmi előírásokat

Tovább szigorítaná az Európai Unió adatvédelmi előírásait az Európai Parlament szabadságjogokkal foglalkozó bizottsága. Míg a hamarosan életbe lépő Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) lehetővé teszi, hogy a vállalatok a közöttük lévő jogviszony megszűnése után anonimizált módon tovább tárolják ügyfeleik személyes adatait, az új javaslat törlésre kötelezné őket.

2017. július 22. 08:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16

A Magyar Telekom 2018. első negyedéves eredményei

2018. május 9. 17:23
cloudappsportal.com