Március 1-től lehet pályázni a GVOP 2005. évi informatikai pályázataira

forrás Prim Online, 2005. március 1. 12:30
A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatósága az Információs társadalom- és gazdaságfejlesztés prioritásán belül öt pályázati felhívást tett közzé, melyekre március 1-jétől december 31-ig folyamatosan lehet pályázatokat benyújtani a pályázatokat kezelő közreműködő szervezethez, az IT Információs Társadalom Kht-hoz.

A „Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek” elnevezésű pályázat integrált vállalatirányítási rendszerek bevezetését és bővítését; döntéstámogató, illetve üzleti intelligencia rendszerek bevezetését; valamint munkafolyamat-irányítási, elektronikus iratkezelési rendszerek bevezetését támogatja. Az „Üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztése” című pályázat elektronikus piacterek kiépítéséhez és azokhoz való csatlakozáshoz; elektronikus értékesítési és ügyfélszolgálati rendszer létrehozásához; valamint vállalatok közötti elektronikus üzleti kapcsolatok kialakításához nyújt segítséget. Az „Üzleti tartalomfejlesztés támogatása kis- és középvállalkozások számára” és a „Tartalomipari és közcélú tartalomszolgáltatás fejlesztése” elnevezésű pályázatok célja, hogy az emelt szintű szolgáltatásokat nyújtó, a kis- és középvállalkozások működését támogató internetes oldalak jöjjenek létre, valamint bővüljön a versenyképességet támogató közcélú adatok újrafelhasználása és kereskedelme. A GVOP-4.4.1 jelű pályázat a szélessávú internet-infrastruktúra kiépítését támogatja Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein.

Várhatóan márciusban új pályázat jelenik meg „Szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítésének támogatása Magyarország üzletileg kevéssé vonzó településein” (GVOP 4.4.2) elnevezéssel.

A pályázatok jellemzően a tavalyi konstrukciókra épülnek, de az elmúlt pályázati év tapasztalatait és a pályázó szervezetek igényeit felmérve jelentős egyszerűsítések, pályázóbarát változások történtek, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

- a támogatásra jutó, le nem vonható ÁFA támogathatóvá vált;
- a belépési küszöbök, vagyis a minimálisan igényelhető támogatási összegek csökkentek, ezzel több vállalkozás számára nyílik lehetőség pályázat beadására;
- a felajánlható biztosítékok köre a korábbi bankgarancia és kezesi kötelezvény mellett a jelzáloggal bővült;
- a bankgarancia/kezesi kötelezvény ígérvény helyett a pályázat benyújtásához elegendő a pályázó nyilatkozata arról, melyik biztosíték típust kívánja igénybe venni;
- bővült a GVOP 4.1.1 pályázat keretében megvalósítható informatikai alkalmazások köre: 2005-ben a vállalatirányítási és döntéstámogató rendszerek bevezetésén túl munkafolyamat-irányítási, elektronikus iratkezelési rendszerek bevezetésének támogatására is lehetőség nyílik.

Az információs társadalom kiépítését szolgáló, a kis- és középvállalkozások informatikai fejlesztéseit támogató 2005-ös pályázati lehetőségeket az IT Információs Társadalom Kht. előadássorozaton mutatja be. Az „EU támogatások informatikai fejlesztésekre” című rendezvénysorozaton az új kiírások ismertetése mellett a közreműködő szervezet eddigi tapasztalatainak közreadásával segíti a pályázók munkáját.

A rendezvények időpontjai és helyszínei a következők:

március 3. – Győr
március 9. – Dunaújváros
március 10. – Békéscsaba
március 22. – Budapest
március 23. – Debrecen
március 30. – Pécs
április 7. – Székesfehérvár

Az előadásokkal kapcsolatos részletek a www.itkht.hu nyitóoldalán, az Eseménynaptárban találhatóak.

2004. december végéig az IT Információs Társadalom Kht-hoz 602 pályázat érkezett be. A már rögzített pályázatokban 32,76 milliárd forintnyi támogatásra pályáznak a kis- és középvállalkozások, illetve az önkormányzatok.

2005. február közepéig összesen 104 nyertes kapott támogatásról szóló döntést, számukra 14,384 milliárd forint támogatást ítélt meg a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatósága, jelenleg a szerződéskötések zajlanak a nyertesekkel. A pályázati nyertesek egy része már elkezdte projektjét, a nyertes pályázók első jelentései a projekt előrehaladásáról, illetve a projekttel kapcsolatban felmerült eddigi költségeik elszámolásáról már beérkeztek az IT Kht-hoz.

2005. évi pályázatok

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05