Új információs portált nyitott az EU

Milkovits Gábor, 2005. március 10. 12:22
Az Európai unió új internetes információs portált indított be "Európa Önökért" néven, ahonnan mind magánszemélyek, mind pedig vállalkozások kiterjedt gyakorlati tájékoztatáshoz juthatnak munkavállalási, vagy éppen befektetési kérdésekben.
A portálra látogatók a főoldalról kiindulva először az állampolgárok, illetve a vállalkozások számára kialakított részoldalak közül választhatnak, majd a megfelelő témakörnek a lap bal oldali menüjének tetején elhelyezett keresőben történő kiválasztásával juthatnak részletes információhoz az adott területtel kapcsolatban. Innen közvetlenül az EU-ra vonatkozó útmutatók, az EU és nemzeti szintű hasznos tájékoztatók, illetve a hasznos címek körében lehet kereséseket végrehajtani, a legkülönbözőbb részterületeken, a munkavállalástól az adózási információkon át az oktatással kapcsolatos tudnivalókig. Az oldalon navigálni az EU mind a húsz hivatalos nyelvén, így magyarul is lehetséges, az információk azonban a legtöbb esetben csak angolul, németül és franciául olvashatók. A legfontosabb információk az összes nyelven hozzáférhetők, az adott országra vonatkozó adatok pedig a három fő nyelv mellett természetesen az ország hivatalos nyelvén is megjeleníthetők. Fontos még tudni, hogy a kereséshez nem elegendő csupán a navigációhoz használt nyelvet megadni, hanem az adott tájékoztatás megjelenítéséhez is külön nyelvet kell választani, persze a megadott lehetőségek közül.

Az Európai Unió tervei szerint az új információs szolgáltató weboldal elősegítheti az EU-n belüli, valamint a nemzetközi kereskedelmet, illetve munkaerő-áramlást, és végső soron kiteljesítheti az integrációt. A portál magyar nyelvű változata a http://europa.eu.int/youreurope/index_hu.html címen, míg a hozzá kapcsolódó, részletes szintén magyar, eligazító jellegű tájékoztató a http://europa.eu.int/youreurope/about/hu.html URL-en érhető el.
Kulcsszavak: EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09