Mobil walkie-talkie szolgáltatás a CeBIT-en

forrás Prim Online, 2005. március 11. 17:01
A Push to Talk, a T-Mobile mobiltelefonra kifejlesztett walkie-talkie (adó-vevő üzemmód) szolgáltatása egyre nagyobb fogyasztótábort hódít a három hónappal korábbi piaci bevetését követően. A CeBIT 2005 látogatói kipróbálhatják a szolgáltatást a T-Mobile standjánál, a 26-os csarnokban.
A szolgáltatás által kínált korlátlan elérési lehetőség kimondottan vonzóvá teszi a Push to Talk szolgáltatást az üzleti alkalmazások szempontjából. A javítással, hibaelhárítással foglalkozó cégek például gyorsan és közvetlenül érhetik el a területen dolgozó munkatársaikat, könnyen össze lehet hívni egy nagy építkezésen dolgozó munkatársakat egy gyors megbeszélésre, a csomagküldő szolgálatok és rendezvényszervezéssel foglalkozó vállalatok is könnyebben tudnak kommunikálni dolgozóikkal a Push to Talk által kínált közvetlen elérhetőséggel.

A Push to Talk használatával eldönthető, hogy csupán egy, vagy több emberrel kívánunk-e egyidejűleg kapcsolatot teremteni. Több ember bevonásakor egyszerűen létrehozunk egy csoportot a mobilkészülék telefonkönyvének segítségével. A csoport meghatározása után megnyomjuk a Push to Talk billentyűt, ezzel létrehozzuk a kapcsolatot a csoport többi tagjával és hangüzenetet küldünk. A Push to Talk funkcióval egyszerre csak egy ember beszélhet, a többi pedig hallgatja – hasonlóan a walkie-talkie, illetve adó-vevő készülékekhez. A Push to Talk a GPRS (General Pack Radio Service) technológiával működik a T-Mobile hálózatán. A szolgáltatás nem korlátozódik tehát területekre, hanem külföldön is használható, a GPRS roaming partnerek hálózatában.

A Push to Talk használatának egyetlen előfeltétele, hogy az ügyfélnek a szolgáltatást támogató készülékkel kell rendelkeznie. A T-Mobile már jelenleg is kínálja a Nokia 5140 és 6170 modelleket, az év során ezeket további készülékek fogják követni. A Push to Talk Németországban ingyenesen használható a T-Mobile előfizetők részére 2005. július végéig. Ezt követően az előzetesen már bejelentett tarifamodell lép érvénybe: az előfizetők választhatnak a napi 1 eurós átalánydíj, illetve a havi 18 eurós átalánydíj között. A Push to Talk használata külföldön napi 4 euróba kerül, ami maximum 100 üzenetküldést tartalmaz. A hangüzenetek fogadása ingyenes.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50