Mától a Matáv a Telekom Montenegró többségi tulajdonosa

MTI Sajtóadatbank, 2005. március 30. 10:05
Keddtől a Matáv hivatalosan is a Telekom Montenegro többségi tulajdonosa - jelentette be Podgoricában Darko Uskokovic montenegrói gazdasági miniszter.
Uskokovic szerint kedden lépett hatályba a magyar vállalat és a montenegrói kormány által március 15-én aláírt adásvételi szerződés, amely értelmében a Matáv 114 millió eurót fizet az 51,12 százalékos részvénycsomagért, illetve vállalja, hogy ötéves beruházási program keretében 67millió eurót fektet be a cégbe.

Uskokovic szerint az elkövetkező napokban a magyar vállalat ajánlatot tesz a montenegrói Telekom kisrészvényeseinek, hogy értékpapíronként 2,2 euróért adják el neki részvényeiket.

A miniszter erélyesen cáfolta azokat a bírálatokat, amelyek szerint az ügylet káros volt Montenegróra nézve. Leszögezte, hogy rendkívül sikeres és átlátható privatizációs ügyletről van szó, amely minden részletére magyarázatot kapott a közvélemény. A privatizációból befolyt pénzt szerinte infrastrukturális beruházásokra fordítják.

Az adásvételi szerződés titkos, de a podgoricai média úgy tudja, a magyar vállalat kötelezettséget vállat arra, hogy a jövő év végéig nem emeli a telefontarifát, elfogadta a tavaly a szakszervezettel aláírt kollektív szerződést, amely öt évre szólt. A Matáv állítólag vállalta, hogy teljesíti Telekom Montenegro és a montenegrói posta közötti szerződésből eredő kötelezettséget, és ennek alapján jövőre és 2007-ben 2,4 millió eurót fizet ki a postának. A podgoricai egyetem az elkövetkező húsz évben ingyen használja a Telekom Montenegro helyi vonalait, és a vállalat szponzorálni fogja a továbbiakban is a helyi sportklubokat.

Úgy tudni, a magyar cég vállalta azt is, hogy a montenegrói kormány beleegyezése nélkül az elkövetkező öt évben nem adja el részvényeit, de ha mégis továbbadja azokat a Deutsche Telekomnak - amely a Matáv többségi tulajdonosa -, akkor a német cég lesz köteles teljesíteni az adásvételi szerződésből eredő kötelezettségeket.

Mobilitással segítette a Europcar a koronavírus elleni küzdelmet

A Europcar Autókölcsönző számára fontos, hogy hozzájáruljon és megkönnyítse az emberek mobilitását. Ezért az elmúlt időszakban a rendelkezésre álló eszközeivel olyan szervezetek munkáját támogatta és folyamatosan támogatja, mint a Magyar Élelmiszerbank, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint az Etesd a dokit! kezdeményezés. Továbbá segítette a United Way Magyarország, OtthON- Iskolát minden otthonba! programját, valamint asztali számítógépeket ajánlott fel egy borsod megyei település iskolájának, ezzel megkönnyítve a diákok és a tanárok munkáját. 

2020. május 30. 15:52

Gamingben is újat hoz az LG 2020-as OLED CX tévéje

Egyedi funkciókat kínál gamereknek az LG elegáns, 2020-as CX OLED tévészériája, amely a vállalat eddigi legfejlettebb, harmadik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzorával már a hazai boltokban is elérhető. Az OLED technológia gyors válaszideje mellett az Nvidia G-SYNC támogatás garantálja, hogy a játék mindig tiszta és elmosódásmentes legyen a CX készülékeken. 

2020. május 30. 13:10

Webroot System Analyzer 9.0.28.48

A Webroot System Analyzer képes elvégezni egy alapos diagnózist, így segítségével megtudhatjuk, hogy melyek azok a hibás összetevők, amelyek hátrányosan befolyásolják gépünk teljesítményét és a sebességét.

2020. május 30. 12:46

Sleipnir 6.4.6.4000

Az Internet Explorer és a Firefox alapjaira épülő Japán fejlesztésű böngésző testre szabható, felhasználóbarát felülettel.

2020. május 30. 12:44

A digitális oktatásban segít az Ericsson új programja

A COVID-19 világjárvány a Föld sok országában az oktatási rendszerek működésében is fennakadásokat okozott. Ezt látva az Ericsson az UNESCO Globális Oktatási Koalíciójának keretében elindította Ericsson Educate elnevezésű digitális programját, amely középiskolások és egyetemi hallgatók számára kínál online oktatási anyagokat a digitális készségek és ismeretek javításához. 

2020. május 30. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás