A KPMG nyerte a VTMSZ legjobb tanácsadási projektért járó díját

forrás Prim Online, 2005. március 30. 20:58
A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSZ) a KPMG-nek ítélte a 2004-es év legjobb tanácsadási projektjéért járó Garai Tamás Díjat. A KPMG tanácsadói csapata a Kormányzat számára készített stratégiai tervezési módszertannal érdemelte ki a neves szakemberekből álló ötfős zsűri díját.
A KPMG a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából dolgozott ki egységes módszertani keretrendszert, amely segítséget nyújt az egyes ágazatoknak saját stratégiájuk elkészítéséhez. A módszertan kidolgozásának célja az volt, hogy az egyes stratégiák azonos paraméterek alapján, egységes szerkezetben készüljenek, és főbb kritériumaik összevethetők legyenek. Az elkészült dokumentum egyebek mellett rögzítette a stratégiai tervezés folyamatának lépéseit, a kapcsolódó intézményi követelményeket, a stratégia felépítését és a szükséges stratégiai dokumentumtípusokat.

Dr. Gonda György, a VTMSZ elnöke szerdán adta át a díjat a KPMG Tanácsadó Kft. projektvezető igazgatójának, Matolcsy Jánosnak. Gonda György a zsűri döntését indokolva elmondta:

„Öt nagyszerű projekt közül csaknem egyhangúlag a KPMG munkáját ítéltük a legjobbnak a kiváló projektvezetésért, a magyar közigazgatás számára valódi értéket képviselő új megközelítésért és -nem utolsó sorban- a példaértékű világos, közérthető nyelvezetért.”

Matolcsy János szerint az elkészített stratégiai módszertan valóban aktuális és mindeddig hiányzó területre irányította rá a figyelmet, hiszen az ország hosszú távú fejlődése szempontjából alapvető fontosságú, hogy minden területen hasonló alapokra épített stratégiák készüljenek, majd ezek alapján határozzák meg a legfőbb fejlesztési irányokat.
Kulcsszavak: VTMSZ +céginfo díj KPMG

Okosplázák és jövőtudatos épületek

Közép-Kelet-Európában 2019 és 2020 között 4.4 millió négyzetméternyi új pláza átadása várható, amelyek okos megoldásokkal, modern designnal és növekvő méretű közösségi terek kialakításával válaszolnak a 21. századi kereskedelem kihívásaira. A CEE régió kiemelt plázáinak példáin nyomon követhetjük az elmúlt 2-3 év legfontosabb változásait: a tallini T1, a budapesti Etele Plaza és a belgrádi Big Fashion bevásárlóközpontok építészeti megoldásai és egyedi szolgáltatásai új fejezetet nyitnak a régió plázáinak történetében.

2019. október 16. 15:51

Ismét bírságolt a Médiatanács

Egy amerikai akciósorozat előzetesének túl enyhe korhatár-besorolása, valamint egy ifjúsági műsorban közzétett, szabálytalan játékbolt-szponzoráció miatt szabott ki bírságot az RTL Klub szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A testület eredménytelennek nyilvánította a Körmend 99,8 MHz-es rádiós frekvencia pályázatát, míg egy miskolci és egy encsi frekvencia eljárásaiban az alaki vizsgálatok után nyilvántartásba vette az egyedüliként jelentkező Magyar Katolikus Rádió Alapítványt. 

2019. október 16. 14:25

Ultra Adware Killer 7.6.6.0

Az Ultra Adware Killer egy adware és rosszindulatú program eltávolító Windows rendszerekhez. Eltávolítja a böngésző felesleges eszköztárait, hirdetéseit, plug-injeit, a böngészőnk átállított keresési szolgáltatását és az elállított kezdőlapokat, a potenciálisan nemkívánatos programokat, a trójaikat, a rootkiteket és a rosszindulatú programok minden egyéb formáját.

2019. október 16. 13:26

ChromeCacheView 1.90

A ChromeCacheView egy kis segédprogram, amely beolvassa a Google Chrome böngésző cache mappáját, és megjeleníti az összes benne található fájlt. Ezekről részletes információt közöl: URL, a tartalom típusa, a fájl mérete, utolsó hozzáférés ideje, lejárati időt, szerver neve, stb.

2019. október 16. 13:24

A Samsung az űr határára repíti a felhasználókat

A Samsung bejelentette legújabb, földön kívüli projektjét, az Űrszelfi küldetést, melyben egy Galaxy S10 5G okostelefont küld a sztratoszférába, amellyel a felhasználók a saját képüket is eljuttathatják az űrbe. 

2019. október 16. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás