A Telekom Montenegro közgyűlése megválasztotta az új cégvezetést

MTI Sajtóadatbank, 2005. április 7. 11:05
A Matáv többségi tulajdonába került Telekom Montenegro részvényesi közgyűlése szerdán megválasztotta az új cégvezetést.
A 73 százalékos tulajdonjoggal rendelkező Matávnak hat képviselője került az új igazgatóbizottságba, míg egy embert juttatott be a testületbe az amerikai QVT befektetési alap, amely a montenegrói vállalat 12 - más hírek szerint 14 - százalékát birtokolja. A régi igazgatóbizottság tagjai közül egy embert - a testület korábbi elnökét, Oleg Obradovicot - juttatta be a Matáv az új testületbe is, a bizottságban a magyar vállalat képviseletében részt vesz még Morvai Tamás, Kusta Pál, Tiszai Zoltán, Dankó Péter és Vinkler János. Hírek szerint Straub Elek, a Matáv (új nevén Magyar Telekom) elnöke szerdán tárgyalt Podgoricában Milo Djukanovic kormányfővel.

A közgyűlésen módosították a vállalat alapszabályát, amely az igazgatóbizottság tagjainak visszahívásáról rendelkezik. A helyi média szerint ezentúl a testület tagjainak leváltásához elegendő, ha a részvényesek legalább felének többsége döntl.

A Matáv - megnyerve a privatizációs pályázatot - 114 millió euróért vásárolta meg a montenegrói vállalatban az 51,12 százalékos állami részesedést, illetve 2,2 eurós részvényenkénti áron további 21,92 százalékos részesedést szerzett kisebbségi részvénytulajdonosoktól, a vételár 22,9 millió euró volt.

A podgoricai média szerint a Matáv már ajánlatot tett a fennmaradó részvényekre 2,2 eurós részvényenkénti áron, a kormány pedig vállalta, hogy 0,3 eurót fizet minden részvényesnek, aki a Matávnak adja el értékpapírjait. A podgoricai értékpapír-bizottság várhatóan csütörtökön hagyja jóvá a Matáv nyilvános ajánlatát, és azonnal meghirdeti a részvényfelvásárlás kezdetét.

A kisebbségi részvényesek jelöltjeként Slavko Caric, a Synergy Capital, Belgrád igazgatója került be a testületbe.

A Matáv március 15-én írta alá a szerződést a montenegrói kormánnyal a Telekom Montenegro többségi állami tulajdonrészének megvásárlásáról, és április elsején kifizette az 51,12 százalékos részesedés 114 millió eurós vételárát.
Kulcsszavak: Telekom Montenegro Matáv

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás