MNB Jegybanki Szótár: érthetően a pénzről

Több mint 500 pénzügyi kifejezés az Origón

OTS - Cégvonal, 2005. április 17. 19:27
Az Origo Üzleti Negyed rovatában található szótár több mint 500 pénzügyi kifejezést magyaráz el közérthetően, illetve mindegyiknek megadja az angol megfelelőjét is.
Az MNB reményei szerint a szótár hozzájárul a magyar pénzügyi kultúra fejlődéséhez, a társadalom pénzügyi ismereteinek szélesítéséhez.

A napi hírek ma már szinte kivétel nélkül tartalmaznak olyan gazdasági kifejezéseket, amelyeket az átlag befogadó, de gyakran még a magasabban képzett olvasó sem feltétlenül ért. A szótár folyamatos segítséget nyújt a tájékozódásban, a hírek jobb megértésében.
Interaktív megoldásként automatikusan kilistázza az adott híroldalakon, az egyes anyagokban található szakkifejezéseket, és az oldalon egy figyelemfelkeltő helyen linkként helyezi el őket. Erre kattintva a szótár belsejébe jut az érdeklődő és megtalálja a listázott kifejezések definícióit. A szótár ugyanakkor önállóan is megjelenik. Egy-egy pénzügyi témacsoport legfontosabb kifejezéseit is végig lehet böngészni, így is bővíthetik, illetve mélyíthetik az olvasók pénzügyi felkészültségüket.

Az MNB Jegybanki Szótár hiánypótló szakmai összeállítás. Nemcsak azért, mert most először olvasható a világhálón egy olyan lista, amely összefoglalja a témához kapcsolódó fontos kifejezéseket, és ezeket precízen, ám közérthetően megmagyarázza, hanem azért is, mert
végre egy olyan gazdasági szótár készült, ahol az összes magyar szócikk angol megfelelője is fel van tüntetve. A szótárat a tapasztalatok alapján tovább fogják fejleszteni, illetve a legnépszerűbb tartalmakat folyamatosan bővítik a visszajelzéseknek megfelelően.
Kulcsszavak: Origo MNB

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38