Az Elpida javított, de nyeresége sokkal gyengébb a vártnál

MTI Sajtóadatbank, 2005. április 26. 10:12
Az Elpida Memory Inc., az ötödik számú japán DRAM-memóriaáramkör-gyártó adózott eredménye 8,2 milliárd jen volt a márciussal zárult üzleti évben. A vállalatnál hétfőn közölt eredmény jelentős javulás az egy évvel korábbi, 26,9 milliárd jenes adó utáni veszteséghez képest, kissé jobb a hónap eleji vállalati becslésnél, amely 8,1 milliárd jenre szólt, de januárban 12-16 milliárd jent jeleztek előre a vállalatnál, és már az is jóval szerényebb volt a tavaly jósolt, közel 27 milliárd jennél.
Az üzemi eredménye 15,12 milliárd jen volt - az április eleji előzetes vállalati becslés 15 milliárd jenre szólt a januárban valószínűsített 17,8-21,8 milliárd jen helyett. Egy évvel korábban 26,44 milliárd jen volt az üzemi vesztesége. A most kezdődött üzemi évre az üzemi eredmény 23,2 százalékos növekedését jósolták hétfőn a vállalatnál, 18,6 milliárd jenre.

A forgalom 207,03 milliárd jen volt, a hónap elején jelzett 207 milliárd jennél valamivel több, több mint a kétszerese az egy évvel korábbinak, de ez is elmaradt a januárban elképzelt 211-214 milliárd jentől. Egy évvel korábban 100,4 milliárd jen volt a forgalma. A mostani üzleti évre a vállalati előrejelzés: 25,6 százalékos értékesítésbővülés, 260 milliárd jenre. A várttól elmaradó bevételt és eredményeket a lapkaárak esésével magyarázták.

Az Elpida a japán Hitachi és a NEC Corp. 25-25 százalék arányú közös vállalata, miután a cég felét novemberben a tőzsdére vitték.

Kulcsszavak: +céginfo Elpida Memory

Elméletben már zöldek vagyunk, a gyakorlatban viszont van hova fejlődni

Miközben „gondolati szinten” nagyon erős Magyarországon a környezettudatosság, a tettek szintjén már jóval árnyaltabb a kép – derül ki az Epson hazai internetezők körében végzett reprezentatív felméréséből. Ez a kettősség a veszélyes hulladékok kezelésében is megmutatkozik: bár a többség tisztában van vele, hova kell gyűjteni például a használt nyomtatópatronokat, csak minden ötödik megkérdezett használ háztartási vagy szelektív hulladéknak dedikált szemetest is erre a célra.

2022. szeptember 27. 21:17

GLAMI: a magyarok többsége az emelkedő költségek ellenére sem tervez kevesebbet költeni divatcikkekre

Európa egyik vezető divatkereső platformja kilenc régiós országban készített felmérést az infláció és az energiaárak növekedésének vásárlási szokásokra gyakorolt hatásáról. A kutatás szerint a magyarok túlnyomó többsége az elmúlt hónapokban növekedést tapasztalt a ruházati cikkek és cipők kiskereskedelmi árában, de egyelőre csak a fogyasztók harmada tervez emiatt jelentősebb kiadáscsökkentést.

2022. szeptember 27. 20:28

Forradalmi áttörést ért el az ElevenEs akkumulátorcella fejlesztésben

Európa első és legnagyobb, teljes mértékben piaci felhasználásra alkalmas LFP (lítium-vasfoszfát) akkumulátorcelláját az ElevenEs alkotta meg, az akkumulátorcellák fejlesztésének úttörőjeként. A legelső darabok 2023 első negyedévében jutnak majd el az ügyfelekhez tesztelés céljából. A vállalat bejelentette, hogy az EDGE névre keresztelt akkumulátorcelláját az EIT InnoEnergy éves rendezvényén, a The Business Booster keretein belül fogja bemutatni, amelyet idén szeptember 28-án, illetve 29-én Lisszabonban rendeznek meg.

2022. szeptember 27. 19:31

Mesterséges intelligencia elemzi az alkalmazottakat az SAP HR szoftverében

Rejtett tehetségek felfedezése, új kihívásokhoz legalkalmasabb csapatok felépítése, integrált tehetséggondozási stratégiák felállítása és még sok más HR feladat kap digitális támogatást az SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite nemrégiben bemutatott új moduljai által.

2022. szeptember 27. 18:12

Ütvefúró vagy fúrókalapács? Melyik mire jó?

A fúrás már-már hétköznapi tevékenység. Ha épp nem nekünk kell lyukat fúrni, akkor a szomszéd veszi elő a leghangosabb gépét. Ilyenkor általában két szerszám kerül szóba. Az ütvefúró, vagy a fúrókalapács. Ebben a bejegyzésben megnézzük, mi a különbség a kettő között, illetve mikor, melyiket, és hogyan célszerű használni.

2022. szeptember 27. 17:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38