Apple iPod a Mercedes-ekben

forrás Prim Online, 2005. május 18. 13:12
Az iPod Interface Kit lehetővé teszi a Mercedes-Benz számára, hogy az autógyárak közül elsőként teljesen integrálja autóiba az Apple iPod-ot. A Mercedes-Benz Accessories GmbH által kifejlesztett felhasználóbarát rendszer 2005. májusban az új B-osztályban ünnepli európai premierjét, és júliustól már az A-, a C-. az E- és az M-osztályhoz, a CLK-hoz, a CLS-hez és az SLK-hoz, valamint még az idén az új R-osztályhoz is rendelhető lesz.
Egyszerűen és biztonságosan, kormányról működtethető

Felettébb egyszerű és kényelmes dolog az intelligens iPod Interface Kit használata. A vezető a multifunkciós kormány gombjaival választhatja ki az iPod megfelelő menüpontját, pl. a „lejátszási sorrendet” az „előadót” vagy az „albumot”, és ugyanezen a módon szabályozhatja a hangerőt. A műszerfal központi kijelzőjén látható a mindenkori zeneszám címe vagy egy másik kiválasztott menüpont, és itt jelennek meg az MP3-lejátszó által tárolt adatok is. Mivel a vezetőnek nem kell elengednie a kormányt, és végig előre szegezheti a tekintetét, semmi nem tereli el a figyelmét a forgalomról, ami az aktív biztonság egyik fontos feltétele.

Az iPod Interface Kit további előnyei: az MP3-lejátszó a „Plug and Play” elve alapján kapcsolódik a járműhöz, ami azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell mást tennie, mint rácsatlakoztatnia iPod-ját a kesztyűtartóban külön e célra kialakított bemenetre. Ezt követően automatikusan végbemegy a konfiguráció.

A Mercedes-Benz innovatív rendszere a 3. generációval kezdődően gyártott iPod-okkal, azaz az iPod mini.-vel, az iPod photóval és az iPod U2-val kompatibilis. E hordozható MP3-lejátszók akár 10.000 zeneszám tárolására és lejátszására is képesek.

A Mercedes-Benz szerződéses értékesítő partnerei Németországban 183 euró + beszerelési költségek áron forgalmazzák az iPod Interface Kitet.

Mercedes-Benz Mixed Tape: szolgáltatás zenerajongóknak


A Mercedes-Benz a „Mixed Tape” kiegészítő szolgáltatás keretében ingyenesen letölthető MP3-zenefájlokat kínál az interneten. Nyolchetente 15 új, válogatott szám áll a hallgatók rendelkezésére a www.mercedes-benz.com/mixedtape oldalon. Ezek adatstreamelés vagy letöltés útján férhetők hozzá és írhatók CD-ROM-ra vagy másolhatók át MP3-lejátszóra – egyenként vagy komplett album formájában.

A Mercedes-Benz a „Mixed Tape”-pel a zenei tehetségeket támogatja nemzetközi márkafórumán: külön szerkesztőség véleményezi azon utánpótlás-zenészek munkáját, akik online küldik be szerzeményeiket. Mindazok, akik bejutnak a kiválasztás utolsó fordulójába, bemutatkozási lehetőséget kapnak az interneten. A zeneletöltő szolgáltatást különféle járulékos funkciók teszik teljessé, ilyen például az albumborító- és zeneszámcím-generátor, az e-mail-hírlevél, valamint az e-card.
Kulcsszavak: iPod zene Apple autószolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05