Antivírus-védelem Linuxnak és Unixnak a Kasperskytől

Genda Csongor Zoltán, 2005. május 19. 21:10
Az orosz vírusspecialista Kaspersky Lab bemutatta legújabb Linuxra és Unixra kifejlesztett antivírus-szoftverét. Az "SMTP-Gateway 5.5" védelmet nyújt minden kimenő és bejövő SMTP-e-mailnek. A fejlesztők szerint a szoftver megvizsgálja a teljes levélforgalmat, véd a vírustámadástól és megakadályozza a jogtalan adatátvitelt.
Az új verziót ellátták egy Content-Filtering rendszerrel, és számos olyan újítással, amelyek megkönnyítik a rendszergazdák munkáját. A "Watchdog"-funkcióval a szoftver ellenőrzi saját státuszát és ezáltal is szavatolja a kitűnő működést. Úgy az üzenetek, mint a csatolt fájlok a vírusszkenner nagyítója alá kerülnek, hogy felkutassa a rendszer a fertőzött, gyanús vagy károsult adatokat. A programmal minden a rendszer által fogadott illetve küldött üzenetet archiválhatunk, a szoftver minden gyanús vagy fertőzött elemet karanténba helyez és megőrzi őket, hogy a rendszergazda is ellenőrizhesse azokat. Az SMTP-Gateway támogatja még a DNS-feketelista-technológiát is, azaz megakadályozza az ismert spamszerverekről érkező üzenetek elektronikus postafiókunkba való bejutását is.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új területeken hódít a különleges magyar fejlesztés

Disztribútori szerződést kötött a magyarországi székhelyű i4p és az adriai régióban tevékenykedő, szlovén székhelyű REAL security vállalat. A megállapodás értelmében 2020-tól a Real security forgalmazza az i4p termékeit, köztük a piacon egyedülállóan magas szintű biztonságot kínáló Trident HSM-et Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Koszovóban, Montenegróban, Szerbiában és Szlovéniában.

2020. február 28. 09:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás