A gyerekek jelentősen gyorsítják az internet terjedését

Kiss Ádám Zoltán, 2005. május 24. 13:00
Egy brit felmérés szerint meglepően nagy az internetet használó gyerekek száma, és gyakran ők a szélessávú kapcsolatok bevezetésének mozgatórugói.
A Panlogic elemzőcég felmérése alapján meglepő adatok kerültek fényre a gyerekek fontosságáról a brit internettársadalomban, holott eredetileg a 35-45 éves felhasználók szokásairól szerettek volna többet megtudni. A kérdések alapján azonban kiderült, hogy sokan először a gyerekek kedvéért vezetik be az otthonokba az internetet. Ennek oka, hogy már az általános iskolások 95 százaléka kapcsolódik a világhálóra az iskolában, így otthon is szeretnének élni ugyanezzel a lehetőséggel. Az elmúlt években ez a törekvésük sikerrel is járt, mivel ma már 88 százalékuk otthon is online kapcsolatot létesíthet. A felmérés készítői szerint igen gyakori, hogy a 35-45 éves korosztály a saját gyerekeitől tanulja meg az internetezés gyakorlatát, és így válik a világháló élete részévé. A férfiakat két csoportra osztották, vannak akik szükségesnek tartják az Internetet, és vannak akik szeretik, ők a "technoapukák". Az anyukák szintén két táborra oszthatók, egy részük, a "menedzseranyukák" csupán a banki ügyek, rendelések intézésére használja a világhálót, míg másik részük gond nélkül engedi át életének egyre nagyobb részét az online világba.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás