A Samsung szabványosítaná az LCD-televíziók képernyőméreteit

forrás Prim Online, 2005. május 27. 16:17
A Samsung Electronics LCD-üzletágának elnöke, Sang Wan Lee a világ LCD-televízió-gyártói számára hangsúlyozta a képernyőméretek szabványosításának lényegességét. A világ egyik vezető LCD-gyártójának szakembere a Society for Information Display (SID) 2005 Symposium and Business Conference elnevezésű rendezvényen tartott nyitóbeszédében mutatott rá a standard méretek fontosságára.
A világ LCD-iparának legfontosabb eseményeként számon tartott rendezvényen Sang Wan Lee hangsúlyozta: az LCD-televízió-gyártók közös érdeke, hogy a nagy képernyős készülékek szabványos méreteit a 40", 46", 52" és 57" képátlók jelentsék. Amennyiben a gyártók a kezdeményezés mellé állnak, úgy az iparág szereplői - Lee szerint - hatalmas összegeket takaríthatnak meg a fejlesztésen és a gyártási költségeken amellett, hogy a nagyképernyős modellek piacra kerülését is nagymértékben felgyorsíthatnák.

A Samsung LCD-üzletágának elnöke kiemelte továbbá, hogy az LCD-televíziók új nyolcadik, illetve kilencedik generációja a gyártásukhoz használt üvegtáblák méretében is változást idéz majd elő. Az LCD gyártósorok így 2160x2460 mm, illetve 2400x2800 mm méretű lapokkal fognak dolgozni. Mr. Lee szerint az LCD-technológia fogja meghatározni a jövő televíziózását. Hozzátette: ezek a digitális készülékek már nemcsak egyszerű vevőkészülékként üzemelnek majd. Új, multimédiás funkciókkal is gazdagodnak, így a jövő digitális otthonának központi egységévé válnak.

"A piac fejlődését, alakulását annak szereplői aktívan befolyásolhatják" - mondta Sang Wan Lee. "Ahhoz, hogy 2010-re 100 millió darabos LCD-tv piacot hozzunk létre, továbbá, hogy a technológia meghatározóvá váljon az új generációs tv-készülékek között, szükséges lenne, hogy a piac szereplői szabványos méretű képernyők gyártásában állapodjanak meg. A gyártáshoz kapcsolódó egyéb területeknek újabb erőfeszítéseket kell tenniük költségeik csökkentése és az LCD-televíziók valóban tömegméretű gyártásának beindulása érdekében.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Samsung legsikeresebb SATA SSD sorozatának legújabb tagja

A Samsung, a memóriatechnológiák nemzetközi szakértője, bemutatja legkeresettebb SATA SSD szériájának legújabb tagját, a 870 EVO SSD modellt* . Az új meghajtó kiemelkedő teljesítményének és megbízhatóságának köszönhetően számos felhasználónak jelenthet ideális megoldást személyes vagy üzleti adattárolási kérdésekben.

2021. január 25. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás